Vad ska man tänka på när man använder retinol?

Innehållsförteckning

Vad ska man tänka på när man använder retinol?

Vad ska man tänka på när man använder retinol?

Retinol stimulerar hudens cellförnyelse och ger en peelande effekt - därav kan huden flagna i början. Att kombinera en sådan kraftfull ingrediens med en syra som också exfolierar hudytan kan snabbt göra huden extra känslig och svag. Använd istället en mild syra till din morgonrutin och applicera retinolet till kvällen.

Kan man få finnar av retinol?

Retinol kan vara väldigt irriterande för huden, särskilt i början. Det är mer sannolikt att du upplever denna biverkning om du har känslig eller rosaceabenägen hud. Irritation är även troligare och mer robust om retinol appliceras på våt hud, så applicera alltid på torr hud.

Hur ofta retinol?

Skynda långsamt Huden kan nämligen reagera med rodnad och känslighet om det blir för mycket, för snabbt. Börja med att använda retinol varannan eller var tredje dag för att sedan öka successivt. Du kan även välja att blanda retinol med din fuktcreme eller serum för att göra det aningen mildare.

Kan man använda retinol varje dag?

När du vant dig brukar varannan dag räcka om du har känslig hy. Tåligare hudtyper kan använda retinol dagligen. Retinol appliceras helst på kvällen, eftersom det gör din hud solkänslig.

När ska man börja med retinol?

Det finns ingen direkt ålder när det är dags att börja med retinol eftersom den har så många egenskaper som passar de flesta — allt från akne till ålderstecken. Så det är helt upp till dig när, och om, du till införa retinol i din rutin.

När använder man retinol?

Retinol ökar hudens cellförnyelse kan det på så sätt även reducera hudpigmentering orsakad av solskador. Det reglerar också hudens talgproduktion och kan motverka orenheter i huden. Därför finns retinol ofta i produkter mot akne eller hudvård för fet hy.

Kan man använda för mycket retinol?

Hur ofta ska man använda retinol Anledning till att vänja in huden för retinol är att A vitamin är mycket stark komponent i hudvårdsprodukter och kan ge en kraftfull reaktion på huden om för mycket appliceras på en gång. Om du överdoserar med retinol för huden, kan huden börja flagna, bli torr och ljuskänslig.

Hur ska man använda retinol serum?

Använd ansiktskräm med retinol/serum med retinol på kvällen. Vitamin A bryts snabbt ner av solen och blir därför inaktiv under dagen. Applicera retinol kräm på torr, rengjord hud. Fuktig hud absorberar A vitamin för snabbt och det kan orsaka torrhet och obehag i huden.

Relaterade inlägg: