Vad gör Saab AB?

Innehållsförteckning

Vad gör Saab AB?

Vad gör Saab AB?

I Linköping har Saab följande verksamhet: Utveckling och tillverkning av stridsflygplan, undervattensfarkoster, torpeder och missilsystem. Installation och utprovning av luftburna övervakningssystem. Avancerad flygplansstruktur för civil och militär flygindustri.

Vad gör Saab för vapen?

Saab tillverkar bland annat stridsflygplanet Jas Gripen, luftvärnssystemet Robot 70, sjömålsrobotsystemet RBS 15, granatgeväret Carl Gustaf och radarsystemen Erieye/Globaleye, Arthur och Giraffe.

I vilka länder finns Saab?

Our global presence

  • Saab Global.
  • India (en)
  • Ireland (en)
  • Norway (en)
  • South Africa (en)
  • Österreich (de)

Vad gör Saab i Järfälla?

SAABs affärsområde som kallas för Security and Defence Solutions har sitt huvudkontor i Järfälla. SAAB Security and Defence Solutions är specialiserade på att upptäcka hot i ett tidigt skede och att utbilda och förbereda för olika scenarior för att skydda samhället och dess individer.

När slutade Saab tillverka flygplan?

När produktionen upphörde 19 exemplar tillverkats och Saab 340 var det mest sålda planet i sin storleksklass. Den största enskilda kunden var det amerikanska regionalflygbolaget American Eagle som under en period hade 115 flygplan.

Hur gammal är Saab?

Året var 1937 när Svenska Aeroplan Aktiebolaget, Saab, grundades. Man tillverkade då militära flygplan i Trollhättan.

Vilka säljer Saab vapen till?

Svenska Saab säljer vapen för miljarder till Förenade Arabemiraten – trots att landet gjort sig skyldiga till uppenbara krigsbrott, enligt Human Rights Watch nya rapport. – Det är fruktansvärt upprörande att svenska myndigheter och politiker tillåter det här, säger Magnus Walan på Diakonia.

Vem äger Saab idag 2021?

Den amerikanska biltillverkaren General Motors köper 50 procent av Saab Automobile och blir delägare.

Var länge en del av Saab?

1995 upphörde Saab-Scania att existera då verksamheten delades i Scania AB och Saab AB. När Saab-Scania upplöstes ägdes Saab Automobile senare under 1990-talet av både det svenska investmentbolaget Investor och General Motors men sedan 2000 enbart av General Motors.

Relaterade inlägg: