Vad är Saco förkortning för?

Innehållsförteckning

Vad är Saco förkortning för?

Vad är Saco förkortning för?

Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, är en partipolitiskt obunden sammanslutning av 21 självständiga fack- och yrkesförbund för akademiker. Totalt är vi över 700 000 akademiker. Saco driver akademikers frågor och genom opinionsbildning, egna studier och aktiviteter kämpar vi för att utbildning ska löna sig.

Är St med i Saco?

Organiserar anställda inom statliga myndigheter, statliga bolag, universitet och högskolor samt statliga stiftelser. ST är ett av 14 medlemsförbund inom TCO. Organisationen har ca 90 000 medlemmar.

Vad betyder LO TCO och Saco?

Saco är en förkortning för Sveriges akademikers centralorganisation och är en facklig centralorganisation som fungerar som en sammanslutning av 23 olika fackförbund i Sverige. ... Fackförbund som ingår i Saco företräder främst akademiker medan TCO företräder tjänstemän och LO företräder arbetare.

Vad är skillnaden mellan akademiker tjänstemän och arbetare?

Tjänsteman. En tjänsteman jobbar med mer administrativa sysslor än en arbetare. ... Exempel på yrken som räknas som tjänstemän är ingenjörer, ekonomer, redovisningsassistenter, sekreterare, projektledare och programmerare.

Vilket förbund tillhör st?

ST är ett av 14 medlemsförbund inom TCO. 1992 startade Fackförbundet ST, som första fackförening i Sverige, sin webbplats. 2002 uppgick LO-förbundet Försäkringsanställdas förbund i dåvarande Statstjänstemannaförbundet.

Vad tillhör Akavia?

Akavia är förbundet för dig som valt den akademiska vägen. Förbundet bildades av Jusek och Civilekonomerna 2020 och samlar idag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare och kommunikatörer.

Relaterade inlägg: