Vad gör balsam till håret?

Innehållsförteckning

Vad gör balsam till håret?

Vad gör balsam till håret?

Balsam används för att motverka shampots avfettande effekter, genom att bland annat tillsätta olika fetter. Detta skyddar håret, gör det mer lättkammat och ger det ett glansigare utseende.

Vad är farligt i schampo?

Se upp för silikoner, PEG och parfymerande ämnen Silikoner är svåra att bryta ned av naturen, och klassificeras som giftigt för vattenlevande organismer. PEG är ett annat ämne som tillsätts i flera vanliga schampon som t. ex. lösningsmedel eller konsistensgivare.

Vad är skadligt för håret?

Utsätter håret för hög värme Att använda för hög värme när du fönar håret, plattar det eller lockar det är inte det bästa du kan göra för håret. Värmen torkar ur hårets naturliga fukt och hårbotten kan torka ur, vilket gör att håret blir väldigt torrt. Så sänk värmen och låt stylingen ta lite längre tid.

Måste man tvätta håret med schampo?

Varför vi behöver tvätta håret Anledningen till att våra hår blir fett och ofräscht är på grund av att våra hårsäckar producerar talg. Funktionen som talgen har i hårbotten är att återfukta våran hår och hud. Använd därför alltid skonsamt sulfatfritt schampo, som inte stör din hårbottens naturliga kultur.

Vad händer om man duschar utan balsam?

Fint och glatt hår behöver inte balsam Om man har fina, tunna hårstrån kan det ta emot att massera in balsam, eftersom det riskerar att tynga ner håret och göra det platt. Men i det långa loppet är det värre att inte göra det. – Att torka ut genom att inte använda balsam är det värsta man kan göra med sitt hår.

Relaterade inlägg: