Hur använder man saltvatten?

Innehållsförteckning

Hur använder man saltvatten?

Hur använder man saltvatten?

Använd saltvattensprayen i blött hår om du vill framhäva dina naturliga lockar och vill få mer volym. Har du rakt hår hjälper sprayen att ge håret mer struktur, och gör det lättare att styla. Duscha som vanligt, torka med handduk eller låt självtorka och spraya saltvattensprayen i hela håret. Krama in noga och föna.

Vad är texture spray?

Ett texturspray är ett torrt spray som du kan använda på allt från rötterna till längderna för att skapa en “saltvatteneffekt” som bygger volym i håret utan att tynga ned. Det används även för att skapa lite mer hållbara looker då ytan blir lite strävare och ser till att volymen hamnar i fokus.

Är salt bra för håret?

Svaret finns i saltets sammansättning av mineraler, som ju är helt unik för havssalt. Det är mineralerna som vårdar och friskar upp håret eftersom de tränger in i hårstråna och hårsäckarna och återskapar balansen. Och väljer man rätt salt, är det helt otroligt så verksamt det kan vara.

Hur blir det saltvatten?

Vad är saltvatten? Havet är salt på grund av ämnen som under jordens livstid har tillförts havet långsamt via floder från kontinenterna. Ämnena frigörs från marken genom en process som kallas vittring, som är en kemisk nedbrytning av berg.

Kan man göra koksaltlösning själv?

Du kan även göra koksaltlösning själv genom att blanda ett kryddmått salt i en deciliter vatten. Det brukar kännas bättre om lösningen är ljummen när du använder den. För att få in koksaltlösningen i näsan kan du använda en speciell nässköljare som finns att köpa på apotek.

Hur får man fram sina naturliga lockar?

Blanda ditt leave-in-balsam med lite gelé för att en fuktgivande kräm som formar dina lockar. Krama in blandningen i fuktigt hår och stajla som vanligt. Gör en blandning med lika delar vatten och leave-in-balsam i en sprejflaska. Spreja på blandningen på dina toppar och krama till lockarna.

Relaterade inlägg: