Vad är Ernst Billgren känd för?

Innehållsförteckning

Vad är Ernst Billgren känd för?

Vad är Ernst Billgren känd för?

Ernst Billgren föddes i Stockholm 1957 och studerade vid Valands Konsthögskola 1982-1987. Billgrens konstnärsskap präglas av stor mångfald, vilken är tämligen unik i det svenska konstlivet. Han är målare, grafiker, skulptör och författare, debattör och film– och scenkonstnär.

Vilken konstskola gick Ernst Billgren på?

För första gången sedan Ernst Billgren gickkonstskolan Valand i Göteborg, återvänder han nu till Västsverige för inte bara en, utan två utställningar.

Hur gammal är Ernst Billgrens fru?

Men det dröjde inte lång tid innan en ny kvinna stod vid Ernst sida, nämligen Julia Billgren, 36, och det nya kärleksparet gifte sig år 2014. I nya reality-serien Äkta Billgrens som sänds på SVT under våren 2020 kan vi följa Ernst, exet Helene och dottern Elsas liv i konstnärsvärlden.

Vem är Ernst Billgrens biologiska pappa?

Det kom många tyska unga flickor och arbetade som hushållerskor efter kriget och så blev jag till, säger Ernst som föddes i Danderyd. Sin biologiska pappa, husets herre, har han ingen kontakt med. Att ha en mamma som inte lade sig i var opraktiskt när Ernst började skolan.

Hur mycket kostar Ernst Billgrens tavlor?

Allkonstnären Ernst Billgren har testat tillsammans med regissören Tomas Alfredson. Slutresultatet är sex tavlor som säljs för 275.000 kronor styck eller 1,5 miljoner kronor för hela sviten.

Vad är Ernst Billgren förutom konstnär?

Ernst Billgren är en av Sveriges främsta konstnärer och författare, född 1957 i Danderyd. Ernst har genom åren, förutom konst och författarskapet, engagerat sig i scenografi, möbeldesign, film och musik och har i sitt konstnärskap också provat olika tekniker som mosaik, trä, brons, betong, kakel och glas.

Vad kallar sig Ernst Billgren?

Ernst Billgren, eller Wilhelm von Kröckert som han numera kallar sig, är konstnären som spränger gränser genom att göra det konventionella. Han använder enkla medel för att förmedla komplicerade budskap och tusenåriga material, så som keramik, för att ifrågasätta det vedertagna.

Vilka djur återfinns i Ernst Billgrens konst?

Mycket av det som kännetecknar Ernst Billgrens konst kan säga handla om att ställa frågan om vad som kan ses som god konst? Måleriet är ofta en blandning av tradition, fantasi och inte minst kitsch. Fåglar, järvar och rävar, i konstnärens tavlor släpps alla djuren in i finrummen, gränslöst och fantiserande.

Vem är Ernst Billgrens fru?

Helene BillgrenErnst Billgren / Fru (1983–2012) Familj. Billgren var gift med konstnären Helene Billgren 1983–2012. Sedan 2014 är han gift med Julia Billgren (ogift Hellberg). Han är far till Elsa Billgren och Sigfrid "Sigge" Billgren.

Har Julia Billgren barn?

Ernst har tre barn med ex-hustrun Helene Billgren, 62, som han skilde sig från 2013. Några kärleksbarn står inte överst på Ernsts och Julias agenda. – Julia behöver inte skaffa barn, hon har ju mig, skojar Ernst Billgren med Hänt Extra.

Relaterade inlägg: