Vad är det i Silverschampo?

Innehållsförteckning

Vad är det i Silverschampo?

Vad är det i Silverschampo?

Vad är silverschampo? Silverschampo är ett schampo som innehåller en blå pigmentering. Den blåa färgen neutraliserar gula toner i ett blont hår. Om man bleker eller slingar håret, är det inte ovanligt att håret får gyllene toner – ibland direkt, ibland efter ett tag.

Är Silverschampo bra?

Ett silverschampo är främst till för dig som har ett väldigt ljusblont eller till och med grått eller vitt hår, men med vissa gula toner kvar. Schampot hjälper till att neutralisera de gula tonerna för att ge håret en överlag mer kall nyans. Det kan även fungera för att ta bort ljusa toner i mörkare hår.

Hur använder man Silverschampo och Silverbalsam?

Silverschampo ska verka i ett gärna handdukstorkat hår som torkat i runt 4–6 minuter. Det beror helt på hur just ditt hår är och vilket resultat du vill uppnå. Skölj ur och använd valfritt balsam, gärna ett vårdande balsam med arganolja i sig då silverschampo är uttorkande.

Kan man lägga i Silverschampo i torrt hår?

Har du dessutom ett torrt hår så kommer silverschampot ta mer på din hårfärg och ge ett snabbare resultat. Många av oss har normalt hår men med torra hårtoppar och därför ska man vara lite försiktig när man applicerar produkten.

Vad gör silverschampo?

Silverschampo används för att neutralisera gula eller orangea toner i ett blont, vitt eller grått hår och för att skapa det där populära kalla resultatet.

Kan man använda både Silverschampo och Silverbalsam?

Ett silverbalsam är nästan ett måste för att behålla en kall nyans i håret. ... Ett silverbalsam fungerar i stort sett likadant som ett silverschampo, men är något skonsammare mot håret. Har du en silverprodukt med lila pigment jobbar den mot orangea toner och ett mörkblått mot gula toner.

Hur länge ska man använda Silverschampo?

Låt det verka i ungefär 3 minuter (är det väldigt torrt kan du testa en kortare tid). Viktigt är att du inte låter det gå över tiden som står på schampot, då kan håret få en lila ton. 3. Skölj noga ur och eftersom silverschampo torkar ut håret behöver du avsluta med en vårdande inpackning.

Relaterade inlägg: