Hur gick det för skådespelarna i Saltkråkan?

Innehållsförteckning

Hur gick det för skådespelarna i Saltkråkan?

Hur gick det för skådespelarna i Saltkråkan?

Efter att ha spelat Tjorvens pappa Nisse Grankvist var det dock det han blev igenkänd som. Sonsonen Sigge Eklund, som har populära podcasten Alex och Sigge med Alex Schulman, har berättat att Bengt Eklund fram till sin död var bitter över hur han bara förknippades med Vi på Saltkråkan, sin långa karriär till trots.

Vad gör Teddy och Freddy idag?

"Freddy" och "Teddy" lämnade skådespeleriet Bitte Ulvskog som spelade Freddy utbildade sig till revisor och Lillemor Wodmar, tidigare Österlund, blev veterinär. Hon har varit generalsekreterare på Svenska djurskyddsföreningen och ordförande i samma förening.

Hur gamla var skådespelarna i Saltkråkan?

Torsten Lilliecrona och Sverrir Gudnason Men vet du Torstens ålder när han spelade in serien Vi på saltkråkan? Torsten var faktiskt bara 43 år när han spelade in TV-serien (och 44 samt 45, när filmerna spelades in). Det gör honom lika gammal som Sverrir Gudnason blir i år!

Hur ser Stina i Saltkråkan ut idag?

Kristina Jämtmark blev Stina med hela svenska folket, när hon spelade det lilla barnet i Vi på Saltkråkan. Efter rollen i Astrid Lindgren-filmerna blev hon retad i skolan, och Kristina valde bort en fortsatt skådespelarkarriär.

Vad hände med skådespelarna i Astrid Lindgrens filmer?

I dag: Grete Havnesköld fortsatte karriären som skådespelare efter tiden som Lotta på Bråkmakargatan. Hon har gjort flera roller, bland annat på Oktoberteatern där hon dessutom varit engagerad i driften av teatern. Under tiden har hon även läst statsvetenskap och genusvetenskap på Stockholms universitet.

Vad heter Pelle i Saltkråkan på riktigt?

Stephen Lindholm var bara nio år gammal när han för första gången gjorde rollen som djurvännen Pelle i Vi på Saltkråkan, huvudpersonen Tjorvens bästa kompis på skärgårdsön. Efter att tv-serien gjorde succé på tv våren 1964, så gjordes det fyra långfilmer på lika många år, där den sista kom ut 1967.

Vad heter Tjorven på riktigt?

Tjorven (egentligen Karin Maria Eleonora Josefina) är en kavat liten pratglad tjej som bor på Saltkråkan med sin mamma, pappa och sina systrar Teddy och Freddy. Tjorvens bästa vän heter Båtsman och är en Sankt Bernhardshund som trofast följer Tjorven överallt.

Vilket år spelades Saltkråkan in?

På SVT Play kan du se tv-serien Vi på Saltkråkan från 1964. "Detta är alldeles fantastiskt. Jag trodde inte det var möjligt.

Hur gammal var Malin i Saltkråkan?

Edlind Friberg var mellan 16 och 17 år när hon för första gången gjorde rollen som farbror Melkers äldsta dotter Malin. Svensk filmindustri köpte upp Artfilm som producerade ”Saltkråkan” och tjänade miljoner på affären.

Hur gammal blev båtsman?

Caesar/Båtsman – ”Vi på Saltkråkan” (1964) som avgjordes i tingsrätten till den tidigare ägarens fördel. Trovärdiga källor hävdar att Caesar, nu 63 år gammal, är bosatt i Spanien. Andra att han avlivades på grund av höftledsfel en tid efter att ”Vi på Saltkråkan” sändes.

Relaterade inlägg: