Vad är bra med Zumba?

Innehållsförteckning

Vad är bra med Zumba?

Vad är bra med Zumba?

Zumba ökar kalori- och fettförbränningen och förbättrar kondition, rörlighet, smidighet och koordination.

Vilka danser ingår i Zumba?

Zumba bygger på rörelser från latindanser som salsa, samba, mambo och merengue i kombination med fitness och är en dans som innehåller mycket variation. Kontrollerade rörelser varvas med snabba högintensiva övningar. Motståndsträning kombineras med aerobiska övningar.

Vilket land kommer Zumba ifrån?

Historia. Zumba skapades av en slump av Albert "Beto" Perez i mitten av 1990-talet när han bodde i Colombia. Beto var egentligen danslärare men instruerade även aerobics-pass.

Hur bra är Zumba?

Det är bevisat att dans ger fantastisk träning för hela kroppen och även har positiva effekter på hjärnan. Du mår helt enkelt bra av att dansa. På en ZUMBA®-klass förbrukar du massvis med energi och förbättrar din kondition, utan att du märker det.

Hur många steg är ett Zumbapass?

I zumbapasset tränar du din kondition och fettförbränning och stramar upp och tonar din kropp, (antal steg på ett zumbapass ligger kring 8000) och du bränner mellan 5 kcal på en timme.

Kan man gå ner i vikt av dans?

Ta danslektioner i Zumba och gå ner i vikt Enkelt uttryckt, Zumba fungerar på nästan alla delar av din kropp. Medan knäböj och andra träningspass är ett bra sätt att bli av med magfett, bli smalare och tona benmusklerna, så är dans mycket roligare! ... Detta hjälper dig att tona kroppen och gå ner i vikt samtidigt.

Vad har man för skor på Zumba?

De optimala skorna är skor som har en cirkel undertill nära stortån som är anpassade för just dans, se bild nedan. Vad jag rekommenderar: De skor jag varmt rekommenderar är Reeboks skor utformade för dans eller Zumba Fitness® egna skor.

Vad är Zumba Toning?

I Zumba Toning dansar vi till härlig musik samtidigt som vi använder Toning Sticks eller lätta vikter för att öka muskelträningen under passet. Speciella Toning övningar vävs in i passet och ökar förbränningen rejält! Du får en rejäl genomkörare av hela kroppen!

Vilka kvaliteter tränas i dans?

Men dansen ger inte bara kondition utan även styrka. Man tränar bland annat mage, ben, rygg samt säte och axlar samt blir mer flexibel. Afrikansk dans bidrar också till att man får bättre balans och man jobbar både mot och ifrån golvet.

Relaterade inlägg: