Vad är farligt med SLS?

Innehållsförteckning

Vad är farligt med SLS?

Vad är farligt med SLS?

SLS, Sodium Lauryl Sulfate, kan när det används i höga koncentrationer vara irriterande både för hud och ögon samt allergiframkallande. ... Man lägger gränsen i tandkrämer på 2% (2 gram SLS per 100 gram tandkräm). SLS har en rengöringsfunktion i tandkrämer. Exempelvis GUM Paroex tandkräm är utan SLS.

Vad är SLS i tandkräm?

Natriumlaurylsulfat är ett ytspänningsnedsättande ämne som ofta används i tandkräm för att dels verka antibakteriellt, dels göra så att tandkrämen skummar. Ämnet kan dock irritera känsligt tandkött och har därför ersatts i vissa tandkrämer för känsliga tänder, som Zendium.

Vad är Coco sulfate?

SCS, Sodium Coco Sulfate, är en anjonisk tensid som används i schampokakor, flytande schampo och i rengöringsprodukter.

Vilka sulfater ska man undvika?

Natriumlaurylsulfat (SLS) används för att ta bort smuts och orenheter från hårbotten, men är också starkt uttorkande och anledningen till att så många behöver alltmer frekventa hårtvättar. Detta på grund av att den naturliga oljeproduktionen rubbas, vilket kort och gott sätter håret ur balans.

Hur påverkar sulfater håret?

Sulfater är ett återkommande ämne i rengöringsprodukter för både hud och hår. Sulfater tar effektivt bort både smuts och naturliga oljor. Kruxet är att de kan ta bort de naturliga oljorna som din hårbotten behöver för att ditt hår ska kunna må bra. Din hårbotten blir då både torr och irriterad.

Är Zendium bra?

Zendium Tandkräm extra fresh Den här tandkrämen lämpar sig för den som vill få en bra munhälsa och som är på jakt efter en trevligare andedräkt. Genom att man använt sig av ingredienser som proteiner och naturliga enzymer kan goda bakterier bidra med en positiv påverkan på tänder, mun, andedräkt och tandkött.

Vad står SLS för?

Det här är Svenska Livräddningssällskapet. Svenska Livräddningssällskap är en ideell organisation som arbetar för en ökad säkerhet vid våra vatten och isar. Vi har funnits sedan slutet av 1800-talet och vi består av 20 självständiga regionförbund, 10 lokalföreningar och en centralorganisation.

Vad är laureth Sulfosuccinate?

Disodium lauryl sulfosuccinate (DLS) is a gentle surfactant that foams with water and cleanses the skin and hair. Surfactants are partly water-soluble and partly oil-soluble, which allows the oil and water-based ingredients of a formula to blend well, but also to be rinsed well.

Är Urtekram schampo Sulfatfritt?

Urtekram, Rasul Shampoo, 250 ml, 59 kronor. Detta sulfatfria schampon tillhör mina favoriter. Ett sulfatfritt budgetschampo med rasullera som gör rent och ger håret volym. Veganvänligt.

Relaterade inlägg: