Vad betyder uppgifterna på körkortet?

Innehållsförteckning

Vad betyder uppgifterna på körkortet?

Vad betyder uppgifterna på körkortet?

5 § På sidan 1 ska anges de uppgifter som är särskiljande för körkortet, numrerade enligt följande 1. innehavarens efternamn, 2. innehavarens förnamn, 3. innehavarens födelsedatum och födelseland, 4a.

Var står Körkortsnumret på körkortet?

Används körkort för att styrka identitet skall körkortets nummer anges. Detta finns i form av 8 9 siffror i fält 4d på körkortet. Skriv då körkort + numret i 4d.

Vad betyder koderna på körkortet?

Vad betyder koden som står på körkortets baksida vid punkt villkor? Sifferkoderna som finns på körkortets baksida används för att ange villkor för körkort. Villkorskoden för linser eller glasögon är till exempel 01.06. Läs mer om körkort med villkor.

Hur ser man när man tog körkort?

Körkortets utformning – så här ser ett nytt körkort ut

  1. Efternamn.
  2. Förnamn.
  3. Födelsedatum.
  4. 4a. Datum för utfärdande.
  5. 4b. Upphör att gälla.
  6. 4c. Utfärdande myndighet.
  7. 4d. Referensnummer.
  8. Körkortsnummer.

Vilken behörighet får du köra med ditt körkort?

  • Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Behörighet. Körkortsålder. Ger rätt att köra. AM.

När utfärdades det första svenska körkortet?

  • Det första svenska körkortet utfärdades den , då Rådhusmagistraten i Örebro gav tillstånd för fabrikör Alfred Hahn att använda "en så kallad Automobilvagn", "under villkor att sökande vid åkningen, (som ej finge ega rum å torgdagar), iakttaga största försigtighet".

Vad krävs för att få körkortstillstånd?

  • För att få ett körkortstillstånd kan det, beroende på trafikklass, krävas hälsodeklaration, synundersökning, läkarundersökning eller läkarintyg. Den sökande ska vara permanent bosatt i Sverige eller ha studerat i Sverige i minst sex månader, ha svensk legitimation samt ha uppnått en viss ålder som är beroende av trafikklass.

Hur länge ska Körkortet återkallas i Sverige?

  • Körkortet kan återkallas i upp till tre år vid bland annat grövre trafikbrott eller sjukdom. Om det varit återkallat längre än ett år krävs att ett nytt förarprov avläggs för att behörigheten ska återfås. Det svenska körkortet är även en godkänd identitetshandling i Sverige.

Relaterade inlägg: