Vad är Salubrin gjort av?

Innehållsförteckning

Vad är Salubrin gjort av?

Vad är Salubrin gjort av?

Salubrin är ett varumärke för en sorts desinfektionsmedel, som innehåller ättiksyra, etanol, etylacetat och cetylpyridinklorid (andra varianter av Salubrin har inkluderat vatten men exkluderat cetylpyridinklorid). Tillverkningen startades i Eslöv 1893.

Var tillverkas Salubrin?

År 2000 bytte man än en gång namn, då till Dr Pers Food. 2011 köptes företaget av Kavli. Varumärket Salubrin såldes till 1999 till Hardford & Schtoff, idag Hardford AB. Salubrin tillverkas idag Linköping.

Hur verkar Salubrin?

Salubrin Koncentrerad Lösning 75 ml

  • Beskrivning. Salubrin lösning lindrar vid klåda av insektsbett och verkar svalkande vid lindring solsveda.
  • Dosering & användning. Dosering vid insektsbett: Badda med outspädd lösning direkt på bettet. ...
  • Innehåll. Aqua, Ethyl Acetate, Alcohol Denat, Acetic Acid.

Kan man dricka Salubrin?

Ja, det går bra. Var lite extra försiktig bara.

Är Salubrin handsprit bra?

Salubrin Handdesinfektion – perfekt för resor! Vad vi gillar lite extra med denna handdesinfektion är att den är mycket återfuktande och därför inte torkar ut huden som andra starka handdesinfektioner kan göra. Att den är parfymfri gör även att det är ett bra val för de med extra känslig hy eller för de med allergier.

Kan man använda Salubrin på hund?

Våra produkter är inte testade för djur och därför inget vi rekommenderar. Hundar och katter slickar på pälsen och det är inte så bra om de får i sig medlet. Vi rekommenderar istället att man använder de myggprodukter som är testade och utvecklade för djur. Finns i välsorterade djuraffärer.

Kan man dricka Alkogel?

Handsprit innehåller 60-80% etanol och dessutom små mängder av andra alkoholer som t. ex isopropanol. Detta betyder att redan små mängder kan leda till alkoholförgiftning, kräkning och medvetslöshet. Om man misstänker att någon har druckit handsprit är det viktigt att få dem till sjukhus för uppföljning och vård.

Kan man dricka handdesinfektion?

Det är inte farligt, berättar Pennanen. Däremot kan det irritera och orsaka smärta. Då lönar det sig att skölja ögat med vatten i flera minuter. Om du misstänker att någon intagit desinfektionsmedel lönar det sig alltid att kontakta Giftinformationscentralen.

Är handsprit återfuktande?

En handdesinfektion som är bakteriedödande samtidigt som den återfuktar huden kan fungera som komplement till din vanliga handtvätt. Här hittar du handsprit med återfuktande egenskaper.

Relaterade inlägg: