Vad sitter länkarmen fast med och vad är det för positivt med de?

Innehållsförteckning

Vad sitter länkarmen fast med och vad är det för positivt med de?

Vad sitter länkarmen fast med och vad är det för positivt med de?

När det gäller just bilar fungerar länkarmen som länken mellan bilens ram och spindelleden. Normalt är den triangelformad och den har två fästpunkter kring vilka den kan vridas. ... Samtidigt är den extremt viktig eftersom den är central för att hålla hjulet på plats på bilen.

Vad har Spindelleden för funktion?

Vad är en spindelled? Spindelled är en del av hjulupphängningen och är egentligen en kulled som tillsammans med en länkarm som vid anslutning till spindeln då kallas spindelled. Spindelledens funktion är att hålla hjulet i rätt position och tillåta vridning av hjulet.

Hur vet man om länkarmen är trasig?

En defekt länkarm eller en trasig bussning är lätt att känna igen: den tjocka gummiringen är porös och sprucken. ... Bussning och länkarm är tätt sammanfogade och kan därför inte ersättas separat. Av säkerhetsskäl är bussningen fixerad till den svetsade metalldelen. Vid defekter måste hela delen bytas ut.

Är det farligt att köra med trasig styrled?

På bilens upphängning har spindelleden en väldigt viktig roll. Bilens styrning och fjädring är minst lika viktig som motorn och växellådan. Om inte upphängningen fungerar korrekt så kan du varken köra fort eller säkert. Om spindelleden är trasig så kan det gå så illa att man tappar kontrollen av bilen.

Vad sitter Spindelleden i?

Namnet “spindelled” beskriver ganska bra vad den gör. Det är en bult som har en kula på ena änden som sen är monterad i en kopp. Den har egenskapen att den kan röra och vrida på sig i olika plana vinklar. Spindelleder finns i princip på alla fordon med fyra hjul som har svängbara hjul.

Relaterade inlägg: