Hur vet man om någon har skuld hos Kronofogden?

Innehållsförteckning

Hur vet man om någon har skuld hos Kronofogden?

Hur vet man om någon har skuld hos Kronofogden?

Mina sidor. På Mina sidor kan du se och hantera dina pågående ärenden. Samtliga tjänster som kräver inloggning finns på Mina sidor.

Hur kan man se hur mycket skulder man har?

Vill du ha koll på dina skulder och krav på att betala eller göra något (förelägganden) ska du använda vår e-tjänst "Mina skulder och förelägganden". Företag, myndigheter och privatpersoner som har ett krav mot någon kan ansöka om vår hjälp med att exempelvis få betalt (betalningsföreläggande).

Kan man kolla om man har skulder?

Din granne kan få reda på vilka skulder som finns hos Kronofogden genom att ringa till deras kundservice och uppge ditt personnummer. Det kallas att göra en skuldupplysning.

Hur vet jag om jag har obetalda fakturor?

Vet du inte vad fakturan avser kan du kontakta företaget och begära en fakturaspecifikation.

När preskriberas en skuld hos Kronofogden?

För konsumentfordringar är preskriptionstiden tre år. Det finns vissa skulder som du kan tro är en konsumentfordran men som inte är det. Ett sådant exempel är Trafikförsäkringsföreningens krav på trafikförsäkringsavgift. Den har en preskriptionstid på tio år.

Kan man se hur mycket lån någon har?

Det här är Min Upplysning Med Min Upplysning kan du i förväg få kontroll på vad andra får veta om dig. Du får också en bra överblick över din privatekonomi och du ser bland annat: Dina lån och krediter. Eventuella betalningsanmärkningar och när de försvinner.

Hur gör man för att få reda på hur mycket skulder man har?

Steg 2 – Kontakta företag, banker, inkasso och Kronofogden Om du är osäker på om du har alla räkningar samlade kan du också kontakta de företag, inkassobolag och banker där du kan ha några skulder. Kundservice brukar oftast vara väldigt hjälpsamma med att ta fram aktuella skulder hos företaget.

Relaterade inlägg: