Vad gör en person som mediterar?

Innehållsförteckning

Vad gör en person som mediterar?

Vad gör en person som mediterar?

Det kan bland annat vara ett ord man uttalar tyst, ett så kallat mantra, eller en punkt att iaktta, sin egen andning, uppmärksamheten på ljud som finns runtomkring, fokus på den egna kroppen som en helhet, energicentra i kroppen, så kallade chakras, färger, former, ljud, bön eller en vägledd meditation.

Hur känns det efter meditation?

Det är inte heller ovanligt att man somnar i samband med meditationen. Det beror helt enkelt på att du behöver extra vila, att du bär på lagrad trötthet som kroppen nu gör sig av med. Genom att meditera får vi ökad energi, men i början kan faktiskt det rakt motsatta inträffa: att du känner dig trött.

Vem mediterar?

Vem som helst kan följa sin andning och betrakta sitt inre. Du kan meditera liggande, sittande, stående och gående och till exempel när du borstar tänderna, duschar, äter eller badar. Alla kan meditera. Även du.

Hur känns mindfulness?

Mindfulness innebär inte bara skön avslappning, det kan också vara svårt och jobbigt. När du stannar upp och är närvarande i stunden kan du möta både positiva och negativa tankar, bland annat kan obehagliga känslor och minnen bli mer tydliga.

Relaterade inlägg: