Vad har RFSL gjort?

Innehållsförteckning

Vad har RFSL gjort?

Vad har RFSL gjort?

Politisk verksamhet. RFSL arbetar med mänskliga rättigheter, mot särskiljande lagstiftning, diskriminering och hatbrott riktade mot HBT-personer. Det arbetet sker genom opinionsbildning och politisk påverkan, främst på förbundsnivå men också i avdelningarna gentemot lokala beslutsfattare.

Vilka jobbar på RFSL?

På förbundskansliet är vi cirka 50 medarbetare som arbetar med en mängd områden såsom internationella samarbeten, utbildning, folkhälsa, hivprevention, ideellt engagemang, brottsoffer, politisk påverkan, asylfrågor, ekonomi, administration och kommunikation.

Hur många medlemmar har RFSL?

Särskilt fokus läggs på områden som av kongressen beslutats vara prioriterade. De områden som är prioriterade fram till kongressen 2021 är asyl och migration, familjefrågor, trans- och intersexfrå- gor och äldrefrågor. Vid årsskiftet 2020/2021 hade RFSL 36 avdel- ningar och cirka 5 000 medlemmar.

Vilka organisationer i Sverige arbetar med hbtq personers rättigheter?

RFSL har sedan 1950 arbetat för hbtqi-personers mänskliga rättigheter. Tillsammans kan vi vara stolta för den förändring vi gör!

Vad står i för i Hbtqi?

Hbtqi är ett samlingsnamn och en förkortning för homosexuella, bisexuella, transpersoner och personer som identifierar sig som queer eller intersexperson.

Vad är hbtqi personer?

Hbtqi är ett samlingsnamn och en förkortning för homosexuella, bisexuella, transpersoner och personer som identifierar sig som queer eller intersexperson. Hbtqi-rörelsen samlar personer inom hbtqi-spektrat och värnar om deras rättigheter och intressen.

Hur behandlas HBTQ personer i Sverige?

Efter att ha tillåtit registrerade partnerskap 1995, blev Sverige 2009 det sjunde landet i världen som legaliserade samkönade äktenskap. Diskriminering på grund av sexuell läggning är förbjudet sedan 1987. Sedan 2009 är diskriminering utifrån könsidentitet och -uttryck förbjudet.

Vad är RFSL förkortning för?

RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1950.

Relaterade inlägg: