Kan jag bli modell?

Innehållsförteckning

Kan jag bli modell?

Kan jag bli modell?

Det beror på vilken typ av modell man menar. För professionella fotomodeller gäller minst 170 cm för tjejer och 182 cm för killar, men det är inte alls omöjligt om du är lite kortare än så. ... Som tjej bör vara minst 13 år och inte mer än 20 när man börjar. Det är vanligt att modellagenturer kräver att man är 16 år.

Hur är det att jobba som modell?

Det viktigaste är att du är normalt byggd, har bra hy och hår, är positiv, utåtriktad och framför allt att du blir bra på bild. Så här ställs inte alls samma hårda krav som för typ nummer två. Den andra typen modeller har ganska stränga krav på vikt, längd och utseende.

Hur lång för att vara modell?

Som kille från 15 år och minst 180 cm lång men inte längre än 190 cm. reklamuppdrag.

Vilken ålder kan man bli modell?

Man bör vara minst 13 år och inte mer än 20 när man börjar sin karriär som fotomodell. Det vanligaste är att modellagenturer kräver att man är 16 år fyllda. Är man under 18 år behöver man vårdnadshavarens tillstånd. Gällande betalning måste också vårdnadshavare skriva under en så kallad "arbetsorder".

Hur mycket ska man väga för att bli modell?

Genomsnittlig vikt: 50 kg. (Detta är ett genomsnitt, självklart väger alla modeller olika)Det betyder att tjejerna har ett BMI på 15,8 vilket är en vädligt stor undervikt. För att ligga på ett hälsosamt BMI skulle de behöva gå upp 8,6 kg.

Vad har modeller för BMI?

Men i Sverige har vi sovit. I Sverige är det i stället tillåtet för en modell på catwalken att ha ett BMI under 17, alltså under gränsen för anorexi.

Vilken modellagentur är bäst för mig?

Modellagentur i Sverige - Tips på seriösa modellagenturer Det bästa är alltid att vända sig till stora agenturer, då de brukar vara bra ( se upp för fakeagenturer ). Mikas , Stockholmsgruppen , Storm och Models1 är några exempel på seriösa agenturer.

Relaterade inlägg: