Vad är spindlar rädda för?

Innehållsförteckning

Vad är spindlar rädda för?

Vad är spindlar rädda för?

De flesta kryp och insekter hatar cederträ. Det är bra att ha i garderoben för att jaga bort pälsängrar och mal - men funkar även bra om du vill bli av med spindlar. Placera cederträblocken eller cedeträoljan där du ser att spindlarna brukar hålla till så ska problemet vara löst inom kort.

Är det bra att ha spindlar i huset?

Spindlar är ett nyttigt rovdjur, de flesta arterna lever utomhus men några få arter kan leva inomhus. De äter mindre insekter och andra småkryp, dessutom utgör de föda åt många andra djur som fåglar och grodor. Döda därför inte spindlar i onödan.

Vilken ordning är spindlar?

  • Spindlar (Araneae) är en ordning inom klassen spindeldjur med över 42 000 arter spridda världen över. Gruppen är rovlevande och olika insekter är den viktigaste födan. Kännetecknande för spindlar är att kroppen kan indelas i två övergripande delar, framkropp och bakkropp, och att de har åtta ben ordnade i fyra benpar.

Har spindlar öppet cirkulationssystem?

  • Spindlar har ett öppet cirkulationssystem, blodet cirkulerar, men inte genom något bestämt blodomlopp. Cirkulationen hålls igång av ett hjärta beläget i bakkroppen. Hjärtat är långsträckt och en åderliknande förgrening går genom midjan och in i framkroppen. Nervsystemet med hjärna och ganglier är beläget i cephalothorax.

Har många spindlar åtta ögon?

  • Många spindlar har åtta ögon men en del har bara sex ögon. Det finns också några som har ännu färre ögon eller som saknar ögon helt. Ögonen är oftast arrangerade i två rader, hos spindlar med åtta ögon då med fyra ögon per rad. Det är inte alltid ögonraderna är raka, utan de kan vara böjda så att det ser ut som om det är fler än två rader.

Relaterade inlägg: