Är sulfater bra för håret?

Innehållsförteckning

Är sulfater bra för håret?

Är sulfater bra för håret?

Sulfater är ett återkommande ämne i rengöringsprodukter för både hud och hår. Sulfater tar effektivt bort både smuts och naturliga oljor. Kruxet är att de kan ta bort de naturliga oljorna som din hårbotten behöver för att ditt hår ska kunna må bra. Din hårbotten blir då både torr och irriterad.

Hur dåligt är sulfater?

Används för: Sulfater är en typ av tensider (även kallade surfaktanter) gjorda av svavelsalter som används i schampo för att lösa upp smuts, fett och silikoner från stylingprodukter. Säkert? Inga kända hälsorisker. Dock kan en känslig hårbotten bli torr och irriterad, i synnerhet av sulfattyperna SLS och SLES.

Vad gör parabener i schampo?

Parabener är en grupp konserveringsmedel som är vanliga i hygienartiklar, kosmetika och rengöringsmedel. Konserveringsmedel används i många vatteninnehållande produkter för att förhindra tillväxt av exempelvis bakterier och svamp.

Är Barnängen bra för håret?

Uppdraget har varit att använda Barnängen Stärkande Keratin i sin vardag och dela upplevelser kring resultat, doft och förpackning. ... De testpiloter som rekommenderar produkten gör det för att håret upplevs starkare, doften bra och att man har fått en positiv känsla av produkten.

Vad är dåligt för håret?

Utsätter håret för hög värme Att använda för hög värme när du fönar håret, plattar det eller lockar det är inte det bästa du kan göra för håret. Värmen torkar ur hårets naturliga fukt och hårbotten kan torka ur, vilket gör att håret blir väldigt torrt. Så sänk värmen och låt stylingen ta lite längre tid.

Relaterade inlägg: