Varför ska man jobba som tandsköterska?

Innehållsförteckning

Varför ska man jobba som tandsköterska?

Varför ska man jobba som tandsköterska?

Funderar man på att utbilda sig till tandsköterska, har lätt för att möta olika typer av människor och har god planeringsförmåga så tycker jag att man ska satsa på tandsköterskeyrket. Som tandsköterska möter man alla typer av människor i alla olika åldrar.

Vad är det för skillnad på tandhygienist och tandsköterska?

Legitimation. Tandsköterskor och tandhygienister jobbar alltså båda i tandvården men utbildning och arbete ser olika ut. Den främsta skillnaden är att en tandhygienist har en yrkeslegitimation och kan därför arbeta helt självständigt. ... Så är inte fallet för oss tandsköterskor, som helt saknar skyddad yrkestitel tyvärr.

Vad gör man som tandläkare?

Tandläkaren utreder, förebygger och behandlar sjukdomar och skador i munhålan och det övriga käksystemet. Som tandläkare undersöker du patienterna, ställer diagnos, bestämmer vilken behandling som måste utföras och ansvarar för att behandlingen blir genomförd.

Hur lång tid tar det att bli tandsköterska?

Utbildningen är 65 veckor lång fördelad på drygt tre terminer (325 YH-poäng). Undervisningen genomförs bunden till studieorten och bedrivs på heltid vilket innebär skolförlagd tid upp till fem dagar i veckan.

Vad gör en Kliniksamordnare?

Som kliniksamordnare är du klinikchefens ledningsstöd och ingår i klinikledningen. Du utvecklar tillsammans med klinikchefen verksamheten och verkar för att en god arbetsmiljö råder. Du medverkar aktivt i arbetet med ständiga förbättringar.

Vad är skillnaden på tandhygienist och tandläkare?

En tandhygienist är speciellt utbildad för att göra undersökningar och mindre behandlingar och är experter på att lära dig hur du tar hand om dina tänder och tandkött på bästa sätt. De har möjlighet att spendera längre tid tillsammans med dig än vad en tandläkare kan.

Relaterade inlägg: