Vilken kolumn skattar man i som pensionär?

Innehållsförteckning

Vilken kolumn skattar man i som pensionär?

Vilken kolumn skattar man i som pensionär?

Kolumn 2. Avser pensioner och andra ersättningar till den som vid årets ingång fyllt 65 år, förutsatt att ersättningen inte utgör underlag för allmän pensionsavgift och inte ger rätt till jobbskatteavdrag.

Hur mycket höjs min pension?

Den totala pensionen, inklusive tjänstepension, höjs med mellan 360 kronor och 840 kronor per månad efter skatt för 8 av 10 pensionärer från januari 2022. Det kan också bli en lägre höjning av pensionen. Hur stor höjningen blir skiljer sig mellan olika grupper.

Vilka får skattesänkning 2021?

Regeringen har föreslagit en ny lag om tillfällig skattereduktion för arbetsinkomster för beskattningsåren 2021 och 2022 för att hantera ökade arbetskostnader till följd av coronapandemin. Personer som har arbetsinkomster som är högre än 60 000 kr och som är lägre än 500 000 kr om året ska kunna skattereduktionen.

Vad menas med Huvudinkomst?

Med huvudinkomst menas regelbunden ersättning som utgör den fysiska personens huvudsakliga ersättning för arbete (11 kap. 3 § första stycket SFL). Regelbunden ersättning är ersättning för arbete som gäller en bestämd tidsperiod och som betalas ut vid regelbundet återkommande tillfällen (11 kap. 2 § SFL).

Relaterade inlägg: