Är Ormsalva bra?

Innehållsförteckning

Är Ormsalva bra?

Är Ormsalva bra?

Massage med Ormsalva har positiva effekter vid ledstukning, överansträngda muskler, sträckning och belastningsskador samt nack- och skuldervärk. Ormsalva erbjuder Sveriges mest kompletta sortiment av liniment för alla typer av behov. Sedan 1979 har vi legat i framkant av forskningen inom massage och muskelvård.

Vad används Man Ormsalva till?

Ormsalva extrem är ett kraftfullt och snabbverkande liniment som ger en ordentligt värmande känsla på huden. Lindrar spända och stela muskler och leder och passar idrottare och människor med en mycket aktiv livsstil. Innehåller arnica, montana, chilli och mentol och gör huden varm, mjuk och smidig.

Vad gör liniment?

Genom att applicera värmande liniment på en muskel ökar blodtillströmningen, eftersom kroppen svarar med att skicka blod för att kyla. Detta bidrar till återhämtning efter arbete då ökad blodtillförsel innebär att hastigheten i vilken slaggprodukterna förs ut ur muskelcellerna ökar.

Är Ormsalva antiinflammatorisk?

Den har en smärtlindrande, antiinflammatorisk och lokalt kärlutvidgande effekt. Ökad blodcirkulation bidrar till att tillfällig smärta och stelhet i musklerna försvinner snabbare.

Är Linnex bra?

Långvarig effekt med Linnex Linnex lämpar sig ändå väldigt bra också för egenvård. Eftersom effekten sitter i länge är det lättare att leva ett normalt aktivt liv då man använder Linnex. Enligt många undersökningar ger det här en snabbare återhämtning vid skador jämfört med enbart vila.

Vilket är det bästa Linimentet?

RADITAL anses som marknadens mest effektiva liniment och verkar initialt kylande för att sedan övergå till långvarig jämn värme. Används flitigt inom elitidrott, motion, av massörer och fysioterapeuter och inom äldrevård.

När ska man använda Ormsalva?

Ormsalva aktiv är ett värmande liniment som passar för massage av spända, stela muskler och leder. Innehåller Arnica Montana, chili och rosmarinolja samt mentol. Gör huden mjuk och smidig. Används i förebyggande syfte eller i samband med träning, sport eller annan fysisk aktivitet, proffesionellt eller som egenvård.

Varför heter det Ormsalva?

Frågan kom naturligtvis varför det heter Ormsalva, svaret var att från början togs den verksamma substansen från ormars gift, numera hämtar man samma substans på annat håll.

När ska man använda värmande liniment?

Du kan även stryka på dem inför aktivitet i förebyggande syfte. Många liniment har en kylande och/eller värmande effekt och tränger in i huden där de verksamma ämnena bidrar till att mjuka upp musklerna. Den kylande effekten bidrar till att minska smärtan och den värmande till en ökad blodcirkulation.

Kan liniment vara farligt?

Det finns inga kända biverkningar vid användning av Linnex, men använd det inte om du har konstaterad allergi mot salicylat eller mentol. Notera att Linnex orsakar mild hudrodnad. Rodnaden hör till och beror på att ämnet verkar utvidgande på blodkärlen i huden, det är inte farligt.

Relaterade inlägg: