Vad gör man åt inflammation i tandköttet?

Innehållsförteckning

Vad gör man åt inflammation i tandköttet?

Vad gör man åt inflammation i tandköttet?

Egenvården är viktigast

  1. Borsta tänderna morgon och kväll, extra noga vid tandköttskanten.
  2. Gör rent mellan tänderna med tandtråd, mellanrumsborste och/eller tandsticka.
  3. Regelbundna besök hos tandhygienist eller tandläkare är viktigt för att upptäcka sjukdom tidigt.

Hur snabbt läker inflammerat tandkött?

Tandköttsinflammation försvinner vanligtvis inom någon vecka efter att du har fått en ordentligt rengöring hos tandläkare och själv har hållit en extra god rengöring i munnen.

Vad beror inflammation i tandköttet på?

Orsaken till ont i tandköttet är vanligtvis en tandköttsinfektion. Om ditt tandkött är svullet och ömt har det troligtvis samlats bakterier i området som i sin tur gett upphop till en infektion. Tandköttsinflammation kan lätt orsakas av muntorrhet - för lite saliv som fungerar skyddande på tänder och tandkött.

Kan man få feber av inflammation i tandköttet?

Inflammation runt visdomständerna Ofta bildas fickor i tandköttet runt visdomstanden som kommit upp. Där kan bakterier samlas och orsaka en inflammation. Det gör mycket ont. Kinden svullnar, du får svårigheter att gapa och ibland feber.

Hur länge läker tandkött?

Sakta kommer tandköttet att växa över hålet. Det kan ta flera veckor innan detta är klart. När tandköttet täcker hålet fortsätter benet att fylla ut området under lång tid. Normalt behöver inte några kontroller av läkningen ske men om du får besvär ska du kontakta din tandläkare som kan kontrollera läkningens förlopp.

Kan man dö av infekterad tand?

En infektion som har sitt ursprung i en tand, och som har hunnit sprida sig i kroppen och som fordrar sjukhusvård, är livshotande – man kan fortfarande av en sådan. Därför är det viktigt att sköta sina tänder regelbundet, och att genast behandla eventuella infektioner.

Relaterade inlägg: