Hur få ner svullnad gravid?

Innehållsförteckning

Hur få ner svullnad gravid?

Hur få ner svullnad gravid?

Förebyggande och behandling av svullnad Det är bra att under hela graviditeten dricka mycket vatten och undvika saltig mat. Att hålla benen högt och motionera lugnt (t. ex. gång, stretching) kan också hjälpa.

Är det farligt med svullna fötter?

Svullnaden beror alltså på att det är mycket blod i alla blodkärl, men också på att vätska pressas från blodbanan ut i vävnaderna runt omkring, vilket gör att benen känns stumma och stela. Oförklarliga svullnader i ben och fötter kan vara symtom på sjukdomstillstånd, så konsultera läkare.

När försvinner svullnaden gravid?

Om du under din graviditet har haft svullna ben, är det vanligt att det tar någon vecka innan svullnaden försvinner. Det kan också hända att du, trots att du inte haft svullna ben innan förlossningen, får det efteråt. Vila med benen i högläge. Vid behov kan du använda stödstrumpor.

Hur påverkas kroppen av graviditet?

I början av graviditeten sker många förändringar i kvinnans kropp, som utebliven mens, illamående, trötthet och förändringar i brösten. Folat är ett B-vitamin som finns i vitaminpreparat i form av folsyra. Det är viktigt att få tillräckligt med folat för att fostret ska utvecklas normalt.

Kan fötter svullna av värme?

Varför sväller benen? När det är varmt ökas blodcirkulationen till huden för att kyla kroppen. Om de vener som skall transportera blodet tillbaka till hjärtat inte klarar av de ökade blodflödet sväller benen.

Relaterade inlägg: