Vad gör en taxichaufför?

Innehållsförteckning

Vad gör en taxichaufför?

Vad gör en taxichaufför?

Förutom transporter av privat- eller företagskunder taxikörningar körs även färdtjänst, skolskjutsar, avtalskunder, sjukresor och bud. De flesta körningarna är korta och sker i eller i närheten av tätorter. Taxiförare har ofta schemalagda arbetstider som varierar under dygnet.

Vad krävs för att få köra taxi?

Krav för taxiförarlegitimation

  • Du ska vara minst 21 år gammal.
  • Du har haft körkort med behörighet B i minst två år. ...
  • Du ska uppfylla de medicinska krav som är nödvändiga med hänsyn till säkerheten för passagerare och andra trafikanter.

Är taxiförare tjänsteman?

Tjänstemannaskydd[redigera | redigera wikitext] ... Några yrken som åtnjuter tjänstemannaskydd är poliser, tulltjänstemän, skyddsvakter, ordningsvakter, väktare, taxichaufförer, trafiktjänstemän (exempelvis lokförare, tågvärdar, biljettkontrollanter och busschaufförer) och socialarbetare.

Vad betyder ordet taxi?

Ordet taxi kommer av taxameter, en kombination av medetidslatinets ”taxa”, värde, och det grekiska ordet för att mäta – ”metron”.

Vad menas med taxitrafik?

Taxitrafik är trafik som bedrivs med personbil eller lätt lastbil och som innebär att fordon och förare mot betalning ställs till allmänhetens förfogande för transport av personer.

Vad krävs för att få köra Uber?

Vanliga frågor från förare Vad krävs för att köra med Uber? Du måste vara så gammal som krävs för att köra i din stad, ha ett giltigt transportmedel och skicka in de dokument som krävs, inklusive ett giltigt taxikörkort och, om du är åkare, ett giltigt taxitrafiktillstånd.

Är sjuksköterska tjänsteman?

Sjuksköterska räknas förvisso som ett tjänstemannayrke men Unionen har inga praktiserande sjuksköterskor som medlemmar. Om du är sjuksköterska kan du istället gå med i Vårdförbundet. ... Vårdförbundet ingår också i TCO, Tjänstemännens Centralorganisation. Om du är undersköterska kan du gå med i Kommunal.

Relaterade inlägg: