Kan akterdelen kallas?

Innehållsförteckning

Kan akterdelen kallas?

Kan akterdelen kallas?

Akterut, belägenhet eller föremål bakre delen av ett fartyg. Akteröver menas i riktning mot aktern, eller ett fartygs rörelse bakåt.

Vad heter fram på en båt?

Akter – Båtens bakre del. Akterhack – Fack i aktern. Akterut – Anger riktning mot båtens bakre del.

Är en omväg?

En omväg är en väg som inte är den kortaste vägen till ett förhandsbestämt mål. När man förr i tiden gjorde en omväg, var det för att man hade ett ärende längs denna. I dag gör man omvägar för att den vanliga vägen är avspärrad (omledning) eller för att man inte har så bråttom.

Vad kallas båtbotten?

En båts botten och sidor kallas för skrov, när det är två skrov vid sidan om varandra är det en katamaran, när båten är byggd av tre skrov är det en trimaran.

Vad är fribord på en båt?

Fribord – Båtens utsida.

Vad heter botten på en båt?

En båts botten och sidor kallas för skrov, när det är två skrov vid sidan om varandra är det en katamaran, när båten är byggd av tre skrov är det en trimaran.

Kan vara fullträffar?

Synonymer till fullträff

  • femetta, träff mitt i prick, träff, prickskott, prick; träffande replik, dräpande uttryck; succé, hit, höjdare, jackpot, bingo. motsatsord. bom, miss, flopp.
  • Användarnas bidrag. tiopoängare.

Har man i degel?

En degel är en eldfast behållare som bland annat används inom kemi och metallhantering. Den är tillverkad av till exempel järn eller speciellt porslin. Den används för att smälta eller transportera ämnen vid hög temperatur, till exempel vid kemiska försök eller vid gjutning av metaller.

Vad heter det där kaptenen sitter?

Mast: Här sitter skeppets segel fast. Motorfartyg: Fartyg som drivs framåt med motor. Förkortas ibland med M/S där M betyder Motor och S betyder Ship som betyder skepp på engelska.

Vad används båtar till?

Båten har gjort att människan kan färdas till fjärran platser och handla varor med främmande folk. Den kan användas i sjöröveri och krig, för att frakta containrar och olja — eller till segelsemestrar och taxfreeförsäljning.

Relaterade inlägg: