När utspelar sig Saltkråkan?

Innehållsförteckning

När utspelar sig Saltkråkan?

När utspelar sig Saltkråkan?

Serien spelades in 1963, huvudsakligen på ön Norröra och Söderöra i Stockholms skärgård.

Vad gör de i Saltkråkan idag?

Sedan 1998 vägrar Maria prata om Vi på Saltkråkan. Nu har hon valt att forska inom det kreativa fältet, och är sedan 2013 professor i konstnärlig forskning vid Stockholms dramatiska högskola.

Hur gammal ska Malin vara i Saltkråkan?

När den började spelas in var hon 16 år och hon hade hunnit blivit 17 när serien hade premiär i januari 1964. – Det var en underbar tid. Från 17 års ålder jag har fått heta Malin, säger Louise Edlind Friberg.

Var utspelar sig Vi på Saltkråkan?

Ön Norröra i Roslagens skärgård är mest känd som Saltkråkan i Astrid Lindgrens "Vi på Saltkråkan". Större delen av TV-serien spelades in här.

Vad gör Tjorven idag?

Det här gör Tjorven från Saltkråkan idag Hon började studera och doktorera i praktisk teatervetenskap. Detta ledde till att hon sedan fick jobb som professor. Idag jobbar hon med konstnärlig forskning med inrikting skådespeleri på Stockholms konstnärliga högskola.

Vad heter Pelle i Saltkråkan?

Som barn blev Stephen Lindholm känd för hela svenska folket när han spelade Pelle i Vi på Saltkråkan. Efter tiden som barnskådespelare valde Stephen en karriär som journalist med fokus på yttrandefrihet, och har på senare år uttryckt kritik mot hur lite pengar skådespelarna fick för sin medverkan.

Vad betyder Tjorven?

I överförd betydelse används tjorva, tjorvig och tjorv om en person som svamlar, är vimsig, oredig eller inte riktigt klar i huvudet.

Relaterade inlägg: