Vad är nyttigt med tranbär?

Innehållsförteckning

Vad är nyttigt med tranbär?

Vad är nyttigt med tranbär?

Tranbär kan bland annat hjälpa att förebygga urinvägsinfektion, magproblem, inflammationer och hjälpa dig att balansera ditt blodtryck. Samtidigt innehåller bären mycket antioxidanter som hjälper dig att skydda din kropp mot fria radikaler och som om det inte vore nog kan de vara bra för tänderna också.

Vad gör man av tranbär?

Tranbärets egenskaper Bäret har en frisk och syrlig smak som påminner lite om lingonet, och används både till att torkas, saftas och syltas. Idag används även extrakt av tranbär till kosttillskott, och främst marknadsförs dessa kosttillskott för urinvägarna.

Är jokk nyttigt?

Inom folkmedicinen är tranbärssaft ett gammalt recept mot urinvägsinfektioner. Det finns vetenskapliga studier som visar att proantocyaninerna i tranbär förhindrar att bakterier som orsakar urinvägsinfektion får fäste.

Varför ska man dricka tranbärsjuice när man har urinvägsinfektion?

Vid de första tecknen på urinvägsinfektion är det bra att dricka mycket – det hjälper kroppen driva ut bakterierna. Många upplever att tranbärsjuice hjälper, men det finns inget vetenskapligt stöd för detta. Det viktigaste är att du får i dig mycket vätska.

Vad har tranbär för vitaminer?

Tranbär innehåller bland annat vitamin C, B, E och K och mineralerna järn, magnesium, kalcium och kalium – så prova gärna de röda vitaminbomberna.

Kan man äta råa tranbär?

Tranbär kan ätas råa, men de har en syrlig smak som inte är tilltalande för vissa människor.

Hur hittar man tranbär?

Bären trivs i fuktiga marker och du hittar dem ofta på myrar, lite som hjortron. Bäst är att plocka tranbären när första frosten kommit, precis som med rönnbär eftersom de blir lite sötare. Det fungerar även att frysa in dem. Tranbär är rik på c-vitamin antioxidanter och motverkar urinvägsinfektion.

Är Tranbärskapslar urindrivande?

Tranbär har traditionellt använts för att motverka urinvägsinfektioner. Moderna studier tyder på att tranbär också har denna verkan. Juicen innehåller ett ämne som gör det svårare för bakterierna att fästa sig vilket gör att fler av bakterierna sköljs ut med urinen. Tranbär upplevs av många också vara urindrivande.

Kan man dricka tranbärsjuice när man äter Waran?

Således finns det teoretiska hållpunkter för interaktion mellan tranbärsjuice och warfarin. Fallrapporter där man funnit att ökad blödningsrisk föreligger vid samtidig administrering av warfarin och tranbärsjuice finns publicerade. Tranbärsjuice bör därför inte ges till patienter med kronisk warfarinbehandling.

Relaterade inlägg: