Vad gör synefrin med kroppen?

Innehållsförteckning

Vad gör synefrin med kroppen?

Vad gör synefrin med kroppen?

Både efedrin och synefrin kan i stora mängder ge allvarliga effekter på hjärta och blodkärl. Användning av dessa ämnen kan förhöja blodtrycket och påverka hjärtrytmen. Risken för sådana oönskade effekter ökar vid upprepad användning eller om produkter som innehåller efedrin eller synefrin tas i kombination med koffein.

Vad har efedrin för effekt?

Efedrin har helt andra effekter på kroppen än AAS och används i styrketräningssammanhang för att tappa vikt istället för att få musklerna att växa. Efedrin är ett centralstimulerande medel som finns i vissa läkemedel, till exempel i astma- och hostmediciner.

När blev efedrin olagligt?

Även i missbrukarkretsar kan efedrin förekomma. Efedrin är sedan 1/9 2005 läkemedelsklassat i Sverige vilket innebär att det är olagligt att sälja kosttillskott som innehåller efedrin. Efedrin får alltså endast finnas i registrerade läkemedel.

Vad kan man köpa efedrin?

Efedrin är sedan 1/9 2005 läkemedelsklassat i Sverige vilket innebär att det är olagligt att sälja kosttillskott som innehåller efedrin. Efedrin får alltså endast finnas i registrerade läkemedel.

Relaterade inlägg: