Vad är gör must?

Innehållsförteckning

Vad är gör must?

Vad är gör must?

Must sammanställer information och rapporterar bedömningar i säkerhetspolitiska och militära frågor. Bedömningarna baseras på information från företrädesvis flera och olika typer av källor, både allmänt tillgängliga och hemliga.

Vad är Sveriges motsvarighet till FBI?

Det finns ingen direkt motsvarighet till FBI i Sverige, mycket tack vare att USA utgörs av fria 50 stater och Sverige är ett land. SBE: Skattebrottsenheten. En särskild avdelning inom skatteverket.

Vad är underrättelsearbete?

Det är främst inom verksamhetsområdena kontraspionage, kontraterrorism och författningsskydd som ett systematiskt underrättelsearbete bedrivs. Underrättelsearbete bedrivs genom inriktning, inhämtning, bearbetning, analys och delgivning av information.

Hur många jobbar på Must?

Hur många som arbetar på Must är hemligt, men inte hur fördelningen mellan personalkategorierna ser ut. Must har i dag 75 procent civilanställd personal och 25 procent militärt anställda. Historiskt har nästan alla chefsbefattningar varit militära, men det är något som har förändrats de senaste åren.

Hur musta äpplen själv?

Lägg äpplena i ett vattenbad och tvätta de rena från jord och smuts. Man kan med fördela blanda alla olika sorters äpplen man har tillgång till för en rikare smak. Krossa frukten till en grov gröt i en fruktkross (en köttkvarn funkar också). Lägg gröten i en äppelpress och pressa ut mesta möjliga must.

Vad är Sveriges motsvarighet till CIA?

När det gäller ett yrke liknande FBI och CIA finns i Sverige ingen direkt motsvarighet men liknande skulle kunna vara Säkerhetspolisen (SÄPO). Kanske du också skulle kunna vara intresserad av internationella insatsstyrkan vars huvuduppgift är att bekämpa terrorism.

Vad heter Säpo på danska?

Politiets Efterretningstjeneste[redigera | redigera wikitext] Politiets Efterretningstjeneste (PET) är Danmarks nationella säkerhets- och underrättelsetjänst.

Vad gör en underrättelseofficer?

De länder som bedriver spioneri i och mot Sverige, eller svenska mål utomlands, kan göra det med en utsänd underrättelseofficer. ... Agenternas uppdrag är att samla information om svenska förhållanden och delge den till sin uppdragsgivare, alltså spionera på Sverige.

Hur arbetar Säpo med att skydda Sverige?

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. ... Säkerhetspolisen är en säkerhetstjänst med ett nationellt uppdrag som polismyndighet. En säkerhetstjänst arbetar för att höja säkerhetsnivån i det egna landet.

Hur är det att jobba på FRA?

FRA jobbar många experter med nischade kunskaper och projekt. Har du ett särskilt intresse får du möjlighet att fördjupa dig ännu mer i det du brinner för med unika, intressanta, utmanande och spännande arbetsuppgifter. ... Många trivs på FRA just för att det finns så många kunniga och kompetenta kollegor.

Relaterade inlägg: