Vad kan man använda selleri till?

Innehållsförteckning

Vad kan man använda selleri till?

Vad kan man använda selleri till?

Hur tillagar man selleri? Selleristjälkarna kan man skära i kortare delar och använda som dippstavar till exempelvis ädeloströra med valnötter. De kan också skäras i tunna skivor och blandas i sallad, gärna med äpplen eller morötter. Varma passar de bra i en soppa, sås eller som sellerigryta.

Hur mycket selleri per dag?

Den amerikanska författaren Anthony William skriver i sin bok Medical medium - Celery Juice: The Most Powerful Medicine of Our Time Healing Millions Worldwide att sellerijuice kan bota nästan vad som helst om man dricker ungefär 4,7 dl varje dag på tom mage.

Kan man äta allt på selleri?

Bleksellerin som också kallas stjälkselleri och bladselleri, är en släkting till rotsellerin men på bleksellerin äter man stjälken och på rotsellerin just roten. De saftiga stjälkarna gör sig bra som de är i sallader och har väl sin hedersplats i den tomatjuicebaserade drinken Bloody Mary.

Hur mycket Sellerijuice ska man dricka?

Hur mycket sellerijuice ska jag dricka? Medical Medium rekommenderar att man ska dricka fem deciliter sellerijuice eller äta två hela buntar (!) med selleristjälkar varje dag. Genom att göra det påstår han att du kan bli av med åkommor som acne, uppblåst mage, högt blodtryck och PMS.

Är selleri farligt?

Allergi mot selleri kan yttra sig som klåda i munnen, nässelutslag och svullnader samt andningsbesvär. Även allvarliga anafylaktiska reaktioner orsakade av selleri har rapporterats. Selleri (Apium graveolens) hör till den botaniska familjen Apiaceae (Umbelliferae).

Vad är nyttigt med selleri?

Blekselleri eller stjälkselleri är en riktig supergrönsak, för den är packad av näringsämnen som gynnar kroppens funktioner. Selleri innehåller näringsämnen som vitamin K, magnesium, natrium och kalium. Vitamin K är jätteviktig för uppbyggnaden av ben i kroppen men även för hjärtat.

Relaterade inlägg: