Vad är en bra tandkräm?

Innehållsförteckning

Vad är en bra tandkräm?

Vad är en bra tandkräm?

Det absolut viktigaste är att tandkrämen innehåller fluor – ett naturligt ämne som stärker tänderna. Vilket märke du väljer har mindre betydelse. Några tandkrämer anges ha speciella egenskaper som t ex mot känsliga tandhalsar, missfärgningar, sköra slemhinnor eller att de gör tänderna vitare.

Varför Barntandkräm?

Fluor stärker tänderna och skyddar dem mot karies. Använd därför alltid fluortandkräm. Till barn 0-6 år ska du använda barntandkräm. ... Forskare över hela världen är eniga om att fluor är viktigt för att stärka tänderna och hålla dem friska.

Varför Fluorfri tandkräm?

Byt inte till fluorfri tandkräm Fluor benämns ofta som farligt för människan och miljön. I många fall är det bra att undvika ämnet, men tandkräm är ett undantag. Precis som andra ämnen som är bra för oss i lagom mängd och giftigt vid överdos, så kan fluor vara giftigt om det sväljs ner i stora mängder.

Vilken är den bästa Munsköljen?

Munskölj test: Vår vinnare! Flux munskölj innehåller den rekommenderade mängden fluor, 0,2%, som skyddar emaljen och förebygger karies. Den innehåller varken alkohol eller slipmedel och är därmed mycket skonsam. Dessutom är den snäll mot plånboken och har en fräsch mintsmak som stannar kvar i munnen.

Relaterade inlägg: