Vilken linje för frisör?

Innehållsförteckning

Vilken linje för frisör?

Vilken linje för frisör?

Så blir du frisör Gymnasieskolan erbjuder en frisörutbildning på Hanverksprogrammet (HV). Det finns också möjlighet att gå privat frisörutbildning eller traineeutbildning som är förlagd på ett företag. Efter din grundutbildning till frisör behöver du göra avlönad praktik på ett företag under 3000 timmar.

Vad lär man sig på Hantverksprogrammet?

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom floristyrket, frisörbranschen, snickeribranschen, textilbranschen eller inom det valda hantverket. Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper om och färdigheter i hantverksprocessen.

Vilken linje är HV?

Det här programmet passar dig som tycker om att arbeta praktiskt och kreativt och är intresserad av att arbeta som exempelvis florist, frisör, snickare eller textildesigner. Tycker du att det är kul att arbeta med ett specifikt hantverk från idé till färdig produkt är det här utbildningen för dig.

Vilken linje ska man gå om man vill bli makeup artist?

blir du makeupartist För dig som vill utbilda dig till makeup-artist under gymnasiet finns det inom Hantverksprogrammet inriktningar där makeup ingår tillsammans med liknande kompetens. Det finns även utbildningar till makeup-artist vid Yrkeshögskolan och hos privata utbildningsanordnare.

Hur bra betyg måste man ha för att bli frisör?

240 poäng är ändå relativt höga poäng, så det borde gå bra för dig att komma in på Frisör-inriktningen på någon skola!

Vad är HV gymnasiet?

Hantverksprogrammet ger dig tre utvecklande och spännande år om du vill arbeta med hår- och makeupstyling, som möbelsnickare, skomakare, florist eller annat hantverksyrke du drömt om. Hantverksprogrammet riktar sig till dig som tycker om att arbeta praktiskt och kreativt.

Var finns Hantverksprogrammet?

Leksands gymnasium erbjuder Hantverksprogrammet med inriktning Finsnickeri för dig som vill arbeta med möbeltillverkning eller finsnickeri i din framtida karriär....

  • Hantverksprogrammet.
  • Leksand.
  • Antagningspoäng: 97,5.
  • Klassrum.

Relaterade inlägg: