Hur jobbar Trygghetsteam?

Innehållsförteckning

Hur jobbar Trygghetsteam?

Hur jobbar Trygghetsteam?

Trygghetsteamet fungerar som en stödinsats för elever och vuxna på skolan kring otrygga situationer och kränkningar. Teamet agerar bland annat bollplank för både elever och personal i trygghetsfrågor och genomför varje år en trygghetsenkät.

Vilka delar kan ingå i det främjande arbetet i skolan kopplat till likabehandling och mot kränkningar?

grund ska genomsyra all verksamhet och skolans personal ska förmedla och gestalta denna värdegrund. Alla elever ska känna sig trygga och respekterade som de är. ... Avgörande för det är att inga elever ska bli utsatta för diskriminering, exempelvis trakasserier eller sexuella trakasserier, eller kränkande behandling.

Hur skriver man en Kränkningsanmälan?

skriver du kränkningsanmälan: Kränkningsanmälan ska skrivas i den personens namn som är kränkt. Det är den som känner sig kränkt som ”äger” ärendet. Skriv sakligt. Skriv ej egna värderingar.

Hur påverkas skolan av diskrimineringslagen?

Enligt diskrimineringslagen och skollagen måste skolan arbeta aktivt för att förebygga och förhindra att elever utsätts för diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Skolan ska också aktivt främja elevernas lika rättigheter och möjligheter – även kallat likabehandlingsarbete.

Relaterade inlägg: