Vad betyder Svolder?

Innehållsförteckning

Vad betyder Svolder?

Vad betyder Svolder?

En strof av Skúli Þórsteinsson talar om "Svolders mynning", och föreslår att Svolder ursprungligen var namnet på en flod som fornnordisk ovana med vendisk geografi förväxlade med en ö. Danska Annales Ryenses är den enda som placerar slaget i Schlei. Moderna historiker är delade.

Är Svolder köpvärd?

Svolder slår jämförelseindex: ”Generellt hög börsvärdering” Investmentbolaget Svolder redovisar ett resultat efter skatt på 291 miljoner kronor för det första kvartalet (september-november) 2021/22 (441). Resultatet per aktie uppgick till 11:40 kronor (17:20).

Vad är ett substansvärde?

Substansvärde är ett företagsekonomiskt begrepp inom området företagsvärdering. ... Substansvärdet är värdet på det bokförda egna kapitalet plus skillnaden mellan tillgångarnas bokförda värde och deras marknadsvärde (marknadsvärdet är ofta högre). På börsen är de flesta investmentbolag värderade med en substansrabatt.

Vem äger Svolder?

Johan Lundberg. Stockholm, född 1977.

Vad är ett bra substansvärde?

Vad är ett bra substansvärde Ett bra substansvärde innebär att företaget handlas till en lägre värdering än senaste aktiekursen. Du beräknar alltid substansvärdet genom att dividera eget kapital med antal aktier i bolaget.

Vad är substansvärde på aktier?

Så här räknar du ut substansvärdet När du har fått tag i företagets balansräkning ska du leta efter siffrorna för eget kapital. Vad eget kapital innebär för ett företag är tillgångarna minus skulder. Du ska alltså ta eget kapital och dividera beloppet med antalet aktier för att få fram substansvärdet.

Har Svolder gett utdelning varje år?

  • Däremot har Svolder alltid gett utdelning och det är även något de står starkt fast vid, att alltid dela ut hela mottagna utdelningen minus förvaltningskostnader. Du kan därför vara hyffsat säker på att åtminstone få en utdelning från Svolder varje år.

Vad var slaget vid Svolder?

  • Slaget vid Svolder var ett sjöslag som utkämpades i september 9 i västra Östersjön mellan Olav Tryggvason av Norge och en allians av hans fiender. Slagets bakgrund var enandet av staten Norge, långvariga danska försök att få kontroll över landet, och spridandet av kristendomen i Skandinavien.

När bestäms Svolders utdelning?

  • Svolders utdelning 2020 bestäms under hösten. 2019 var utdelningen 2,15kr per aktie. När har Svolder utdelning? Svolder delar normalt ut i slutet på november varje år. Här kan du se datum och utdelning för Svolder.

Relaterade inlägg: