Vad är vassle bra för?

Innehållsförteckning

Vad är vassle bra för?

Vad är vassle bra för?

Vassleprotein fungerar alltså bra under diet, dels för att proteinet i sig gynnar viktnedgång, men framför allt för att motverka muskelnedbrytning vid kaloriunderskott. Vassleproteinets främsta kvalitet är dock som direkt proteinkälla efter träning tack vare dess snabba upptagningsförmåga.

Är det löpe i vassle?

I livsmedelsindustrin används löpe bland annat vid framställning av ost. Löpe innehåller enzymet kymosin (rennin) som gör att mjölk ystar sig, det vill säga kasein i mjölken koagulerar och sönderdelas till parakasein och vassle.

När ska man ta vassleprotein?

Vassleprotein är bäst under dagen mellan regelbundna måltider. Med vassle får du hög halt muskelbyggande leucin men det används i gengäld mycket fort och tar snabbt slut. Du får god effekt på muskelsyntesen under mycket kort tid. Kaseinprotein är bäst under natten när du vet att du har många timmars fasta framför dig.

Är vassle farligt?

Farligt är det däremot inte. Proteinpulver görs oftast av vassle, vilket är en naturlig biprodukt från osttillverkningen, som filtreras och renas tills det får en så hög proteinhalt som möjligt. Så innehållet är i princip detsamma som du kan få i dig via födan, bara i en mer koncentrerad form.

Är vasslepulver vegetarisk?

Det är lakto-vegetariskt, men inte veganskt. Mjölkprodukt.

Relaterade inlägg: