Varför ringer socialtjänsten?

Innehållsförteckning

Varför ringer socialtjänsten?

Varför ringer socialtjänsten?

Du kan till exempel göra en så kallad orosanmälan till soc om du är orolig för en kompis. Då kan du vara anonym om du vill. Vuxna som jobbar med unga måste göra en orosanmälan om de är oroliga för dig. Till exempel om de tror att du har det svårt hemma eller tar droger.

Vad har socialen för nummer?

Om situationen är akut kan du ringa oss på socialkontoret via kontaktcenter på telefonnummer 08-579 210 00. Om socialkontoret är stängt kan du ringa socialjouren på 010-444 05 00. Socialjouren är också en del av socialtjänsten i Sollentuna men jobbar på kvällar och helger. Vid andra tider, ring polisen på 112.

Vad gör en handläggare på socialtjänsten?

Några exempel på hjälp som alltid ska fungera är den till barn och unga som far illa, personer som behöver ekonomiskt bistånd, människor med missbruks- eller beroendeproblem samt den som är utsatt för våld i nära relationer. Detsamma gäller stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning.

Hur går en utredning till hos socialtjänsten?

En utredning betyder att en socialsekreterare samlar in information och gör en bedömning om barnet eller familjen behöver något stöd. Utredningen handlar alltid om barnet och vad barnet behöver. Eftersom vårdnadshavare är ansvariga för sina barns välmående behöver utredningen också handla om vårdnadshavarens förmåga.

Relaterade inlägg: