Hur fungerar en brukshundsklubb?

Innehållsförteckning

Hur fungerar en brukshundsklubb?

Hur fungerar en brukshundsklubb?

Som medlem i Svenska Brukshundklubben får du och din hund tillgång till Sveriges kanske bästa och bredaste utbud av hundkurser. Allt från valp-, lydnads- och tjänstehundskurser till utbildningar för att tävla i hundsporter. Du får dessutom rätt att delta på alla våra tävlingar, prov och utställningar.

Hur många medlemmar har SBK?

Svenska Brukshundklubben har omkring 60 000 medlemmar, närmare 300 lokala klubbar fördelade på ett tjugotal distrikt, rikstäckande rasklubbar och ett förbund.

När bildades ursprunget till SBK?

1918 var första gången som man i Sverige bildade en förening kring arbetande hundar. Det var starten till det som idag är Svenska Brukshundklubben.

Vilken Brukshundklubb?

Hos oss får du och din hund tillgång till ett bra och brett utbud av hundkurser och tävlingar. Du kan delta på klubbens alla aktiviteter och här finns ungefär 55 000 medlemmar som delar ditt hundintresse.

Vad ingår i Startklass lydnad?

Startklass: Moment och beskrivningar:

 • Följsamhet: Tävlingen börjar med att ni ropas in och får ställa upp vid en startpunkt. ...
 • Inkallning: Först ställer du och hunden upp på en punkt som markerats ut av tävlingsledaren (TL). ...
 • Sitt under marsch: ...
 • Apportering: ...
 • Fjärrdirigering: ...
 • Hopp över hinder: ...
 • Helhetsintryck:

Hur många lokala Brukshundklubbar finns det?

Svenska Brukshundklubben har idag runt 60 000 medlemmar, närmare 300 lokala klubbar runt om i landet och avelsansvar för ett tjugotal brukshundraser.

Vilka är Brukshundsraserna?

Brukshundar indelas i två grupper I Norden indelas, sedan år 1995, brukshundsraserna i två grupper. Den ena är vall-, boskaps- och herdehundar. Till den andra hör bergshundar, molosser, pinscher, schnauzer och sennenhundar.

Vilka moment ingår i lydnadsklass 1?

Träna inför Lydnadsklass 1

 1. 1 . Platsliggning. ...
 2. Tandvisning. Hunden sitter eller står kopplad vid förarens sida. ...
 3. Linförighet. Hunden ska gå med hängande koppel på förarens vänstra sida med huvudet eller bogen i jämnhöjd med förarens knä. ...
 4. Läggande under gång. ...
 5. Inkallning. ...
 6. Ställande under gång. ...
 7. Apportering. ...
 8. Hopp över hinder.

Vad ingår i Appellklass?

På den lägsta nivån, appellklass, genomför ekipaget grundläggande lydnadsmoment såsom att gå fot, gå före, inkallning, apportering, hopp och platsliggande. För varje klass ökar svårighetsgraden. Momenten sker både med och utan koppel.

Relaterade inlägg: