Hur spänd ska Variatorremmen vara?

Innehållsförteckning

Hur spänd ska Variatorremmen vara?

Hur spänd ska Variatorremmen vara?

Om mattan snurrar lätt eller tungt beror även på hur hårt spänd mattan är. Har du en för hårt spänd matta krävs mycket mer remspänning för att mattan ska snurra. Därför anser jag att man inte endast kan spänna remmen tills mattan snurrar. Spänn remmen med känsla.

Hur kör man in en Skoterrem?

En ny rem kräver en inkörnings period om minst 4-5 mil för att maximera livslängden och prestandan....How-to: Inkörning av Variatorrem

  1. Variera hastighet och motorns RPM för att remmen ska växla igenom hela arbetsområdet.
  2. Inte mer än ¾ gas under dom första 4 milen.
  3. Stanna motorn och låt remmen svalna var 15 min.

Hur ska remmen ligga på variatorn?

Remmen skall ligga ca 2mm ovanför skivkanterna. Gör så här: Palla upp skotern justera tills du får mattan att driva runt lite på tomgång men du skall kunna stoppa den med foten annars har du för mycke remspänning. Detta är bästa sättet att få optimal inställning.

Hur man byter Variatorrem?

Det är bara att dra i remmen eller trycka och vrida på "tornet"¨på sekundären samtidigt som du försöker pressa ner remmen. Sen så är det bara att kränga av den på sekundären. Det finns inget specialverktyg för det.

När ska man byta drivrem på mopedbil?

DCI-motorn är en modernare konstruktion. Kostnadsmässigt är de i stort sett lika dyra att serva. En mopedbil körs i snitt 1 0 mil per år. Kamrem och vattenpump byts efter 5 000 mil.

Hur ofta byta Variatorrem moped?

Drivremmen bör kontrolleras var 3000km. Kolla så att den inte börjat fransa sig och att inga tänder börjat lossna. Ju mer sliten remmen är desto smalare blir den vilket resulterar i att kraftöverföringen försämras och mopeden går långsammare.

Hur byter man rem på moped?

Montera alltid remmen rätt Ska en rem tas bort och sedan monteras tillbaka är det mycket viktigt att remmen monteras tillbaka så den snurrar i samma riktning som innan. Ett tips är därför att alltid montera en ny rem så texten på remmen hamnar rättvänd mot dig.

Hur långt ska man köra in en rem?

Alla nya remmar skall köras in, detta görs genom att du kör på max halvgas i 4-5 mil. Detta för att ytorna på remmen skall köras in och få bättre friktion mot variatorskivorna. Inspektera variatorremmen och drivsystem med jämna mellanrum.

Hur länge håller en Variatorrem?

Remmen kan hålla allt från 800-mil till 2000-mil, men för att vara på säkra sidan bör man byta remmen ganska regelbundet.

Relaterade inlägg: