Vad jobbar Trafikverket med?

Innehållsförteckning

Vad jobbar Trafikverket med?

Vad jobbar Trafikverket med?

Hoppa till: Trafikverkets uppdrag är att ansvara för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar.

Vad är syftet med Trafikverket?

Verksamhet. Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket ansvarar även för byggande samt drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar.

Vad är syftet med Trafikverkets hemsida?

Vi ska möjliggöra en ökning av antalet godstågstransporter på järnväg, och på så sätt skapa säkrare och miljövänligare transporter genom överflyttning från väg till järnväg.

Vad är Transportstyrelsen?

Transportstyrelsen utformar regler för alla fordon och förare inom flyg, väg, järnväg och till sjöss. Vi ger tillstånd till bland annat flygbolag, piloter, trafikskolor, rederier, organisationer och kontrollerar hur de följs. Vi tillhandahåller information om fordon och förare samt utfärdar körkort.

Vad hette Trafikverket innan?

Regeringen tog den 3 september 2009 beslut om sammanslagning av Banverket, Vägverket samt delar av Sjöfartsverket. Den nya myndigheten Trafikverket inledde sin verksamhet , samtidigt som Vägverket och Banverket avvecklades.

Vem styr Trafikverket?

Lagstiftning och trafikpolitiska mål beslutade av riksdagen styr Trafikverkets verksamhet.

Vad är trafikinformation?

I vår trafikinformationstjänst visar vi det aktuella läget i trafiken. Du hittar trafikinformation för vägtrafik, tågtrafik och vägfärjor i realtid. Är det något vägarbete som skapar köer? Vill du veta var det finns rastplatser längs din färdväg?

När öppnar Trafikverket se?

Skicka dina frågor och synpunkter via kontaktformuläret nedan. Ring 0771-171819, öppettider: måndag-onsdag, fredag 8.00-16.15, torsdag 8.45-16.15. För avbokning har vi öppet dygnet runt.

Relaterade inlägg: