Vem äger Utrikespolitiska institutet?

Innehållsförteckning

Vem äger Utrikespolitiska institutet?

Vem äger Utrikespolitiska institutet?

UI är ägare och innehavare av länderdatabasen Landguiden.se. Landguiden är en betaltjänst, endast tillgänglig på internet.

Vad är UI Landguiden?

Landguiden I Landguiden får du heltäckande och tillförlitlig information om alla världens länder, konflikter och organisationer. Både texter och statistik uppdateras kontinuerligt av Utrikespolitiska institutets redaktörer som dagligen följer utvecklingen i världen.

Är Landguiden oberoende?

Den ägs av Utrikespolitiska institutet (UI) och görs av en publicistiskt oberoende redaktion. Bland skribenterna finns forskare inom och utanför UI samt andra experter och journalister, alla med utrikespolitisk bakgrund. Skribenterna ansvarar själva för innehållet i sina artiklar.

Är UI trovärdigt?

Innehållet i Landguiden sammanställs och bearbetas av institutets redaktörer som kontinuerligt uppdaterar materialet. Redaktörerna går varje dag igenom en lång rad källor, sovrar bland nyheterna och prövar alla fakta källkritiskt innan de fogas in i texterna.

Vem skapade UI se?

UI drivs som en ideell förening med Utrikespolitiska samfundet som huvudman. Institutet bildades 1938 som Kommittén för utrikespolitisk upplysning med tidiga medarbetare som Yngve Lorents och Ragnvald Lundström. Institutets nuvarande namn antogs 1940. Yngve Lorents var ordförande 1938–50.

Vem skapade landguiden?

Landguiden[redigera | redigera wikitext] Landguiden är ett avgiftsbelagt uppslagsverk från Utrikespolitiska Institutet vars inriktning är information om världens alla länder.

Är landguiden statlig?

UI är en ideell förening grundad 1938. Huvudman för UI är Utrikespolitiska samfundet, som har till ändamål att driva UI. Samfundets styrelse utgör också institutets styrelse.

Vad är syftet med landguiden?

I Landguiden får du tillförlitlig och uppdaterad information om alla världens länder, konflikter och organisationer. Databasen är ett mellanting mellan en nyhetstjänst och ett uppslagsverk. ... Läs här hur Landguiden används i skolan!

Vem har gjort landguiden?

Landguiden är ett avgiftsbelagt uppslagsverk från Utrikespolitiska Institutet vars inriktning är information om världens alla länder. Landguiden finns på internet och i tryckt form.

Är UI statligt?

UI är en ideell förening grundad 1938. Huvudman för UI är Utrikespolitiska samfundet, som har till ändamål att driva UI. Samfundets styrelse utgör också institutets styrelse.

Relaterade inlägg: