Vad gör företaget Volvo?

Innehållsförteckning

Vad gör företaget Volvo?

Vad gör företaget Volvo?

Aktiebolaget Volvo är moderbolag för Volvokoncernen, även Volvo Group, som tillverkar lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, marina och industriella drivsystem. Koncernen erbjuder även finansiella tjänster. Volvo har 103 985 anställda med produktion i 18 länder och försäljning på omkring 190 marknader.

Vad är speciellt med Volvo?

Volvo är ett av världens mest kända och respekterade varumärken inom den kommersiella fordonsindustrin. Det förknippas med koncernens kärnvärden – kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön. Ordet 'Volvo' är latin och betyder 'jag rullar”.

Vad jobbar Volvo med?

Olika typer av jobb

  • Ingenjörsjobb. Intresserad av ingenjörsjobb? ...
  • Produktion. Se vilka olika tjänster vi har inom produktion och på våra olika fabriker. ...
  • Försäljning och marknadsföring. ...
  • Eftermarknad. ...
  • Inköp. ...
  • Kommunikation och hållbarhetsarbete. ...
  • Ekonomi och affärsstyrning. ...
  • Logistik.

Vem är ägare till Volvo?

Volvo Personvagnar Holding AB Volvo CarGeely Volvo Cars/Parent organizations

Vad gör Volvo A?

Volvokoncernen utvecklar morgondagens kollektivtrafik så att du lätt och snabbt kan ta dig till jobbet eller skolan. ... Volvokoncernen är en av världens största leverantörer av industrimotorer. Vi bidrar till våra kunders lönsamhet genom att erbjuda hjälp med finansiering och fördelaktiga serviceavtal.

Hur styrs Volvo?

Vi kombinerar också det bästa av två världar genom att ha tre olika globala organisationer för tillverkning, teknikutveckling och inköp samtidigt som vi har ett tydligt ledarskap och ansvar för respektive varumärke för att säkerställa att kundernas behov tillgodoses i hela organisationen. ...

Vad har Volvo uppfunnit?

1927 – Första bilen rullar ut från fabriken På morgonen den körde den första Volvobilen ut genom fabriksportarna i Göteborg på Sveriges västkust. Bilen kallades officiellt ÖV4 och var en öppen modell med fyrcylindrig motor. Världens första Volvo var redo att ge sig ut på vägarna.

Vilket kollektivavtal har Volvo?

Som anställd är du berättigad till tjänstepension – både de kollektivavtalade ITP eller Avtalspension SAF/LO och dessutom vår extrainbetalning till Volvos Företagspension.

Hur är det att jobba på Volvo?

Volvos anställningsprocess i fem enkla steg

  1. Utforska våra lediga jobb. Sök efter lediga tjänster på vår webbsida för att hitta en tjänst som passar dina kvalifikationer, talanger och ambitioner. ...
  2. Ansök. Kontrollera alltid kraven för det aktuella jobbet innan du skickar din ansökan. ...
  3. Intervju. ...
  4. Slutgiltigt urval. ...
  5. Välkommen.

Relaterade inlägg: