Vad gör WWF för haven?

Innehållsförteckning

Vad gör WWF för haven?

Vad gör WWF för haven?

DU KAN GÖRA MER Den största mångfalden av liv på jorden finns i havet. WWF arbetar för att skydda haven från överfiske, nedskräpning, klimatförändringar, föroreningar och exploatering. Det finns många sätt att stödja oss.

Vad händer om vi inte räddar Östersjön?

Det är en process som kräver mycket syre, vilket leder till att det blir syrebrist i vattnet vid botten. När det blir brist på syre kan inga djur leva här och bottnarna beskrivs då som döda. Östersjön har ett av världens största områden med döda bottnar.

Vad bidrar till Östersjöns problematik?

Vårt vackra innanhav är ett av världens mest förorenade. Övergödning, överfiske, den ökande sjöfarten och våra utsläpp av miljögifter har gjort Östersjön till ett hav i kris.

Vad har WWF uppnått?

WWFs vision är en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att uppnå visionen vill vi bevara världens biologiska mångfald, verka för att förnybara naturresurser används på ett hållbart sätt och minska föroreningar och ohållbar konsumtion.

Hur påverkar Östersjön samhället?

Runt Östersjön lever omkring 90 miljoner människor i 9 länder. Det är många sektorer som påverkar och påverkas av Östersjöns miljö – allt från sjöfart och fiske till utvinning av mineraler och olja, energiproduktion, turism och rekreation. År efter år har konkurrensen om havets begränsade utrymme och resurser ökat.

Vad kan ett dött hav leda till?

Den ökade halten näringsämnen leder till en ökad algblomning och igenväxning. När dessa organismer dör bryter bakterier ner dem, bakterierna konsumerar syret i vattnet och kan orsaka suboxi det vill säga syrebrist. Fosfor gynnar tillväxt och nedbrytning, och är därför nödvändigt för att växter ska växa.

Vad innebär det bräckta vattnet för organismerna i Östersjön?

Det finns inte så många olika arter av växter och djur i Östersjön, och den främsta orsaken är Östersjöns bräckta vatten med låg salthalt, som innebär en stressfaktor för de organismer som vill leva där. Däremot har det bräckta vattnet gjort att det finns en unik blandning av söt- och saltvattensarter.

Vad beror överfiske på?

Ett bestånd blir överfiskat när för många fiskar tas upp och det finns för få individer kvar att föröka sig och därmed för att bibehålla antalet fiskar. Under tidigt 90-tal var överfiske en stor utmaning och 1992 inträffade en förödande kollaps av torskbeståndet utanför Canadas kust.

Relaterade inlägg: