Vad gör Sverige för miljön?

Innehållsförteckning

Vad gör Sverige för miljön?

Vad gör Sverige för miljön?

Rätt plast ska vara på rätt plats i en cirkulär och fossilfri ekonomi. Konsumtionen och produktionen av plast ökar vilket leder till stora mängder koldioxidutsläpp och föroreningar i miljön. För att Sverige ska kunna bli det första fossilfria välfärdslandet behöver vår användning av plast ställas om.

Vad har jag för ansvar för miljön?

Regeringen. Regeringen har det övergripande ansvaret för miljömålen. Inom regeringen och Regeringskansliet är det miljöministern och Miljödepartementet som ansvarar för miljömålsfrågorna.

Vad kan en kommun göra för klimatet?

Här listar vi tio områden du som medborgare kan kräva att kommunen ser över, och som gör stor skillnad för en kommuns klimatpåverkan – på riktigt:

  • Plan för fossilfritt 2030: ...
  • Mer vego och eko: ...
  • Klimatsmarta transporter: ...
  • Klimatsmarta resor: ...
  • Fossilfri fordonsflotta: ...
  • Fossilfria investeringar:

Vem bär ansvaret för miljön?

Enligt SodaStreams undersökning är svenskarna överens om att det främst är konsumenterna som är ansvariga för en hållbar konsumtion. En av tre menar dock att politikerna bär ett stort ansvar. I flera länder har det den senaste tiden tagits politiska beslut och genomförts åtstramningar för att minska nedskräpningen.

Vems ansvar?

”Spindelmannen har svaret.” Seriehjältens farbror Ben Parker myntade det välkända uttrycket ”med stora krafter följer ett stort ansvar” (with great power comes great responsibility). Det största ansvaret ligger alltså hos dem som har störst möjligheter att påverka klimatet.

Relaterade inlägg: