Vad är man om man är bipolär?

Innehållsförteckning

Vad är man om man är bipolär?

Vad är man om man är bipolär?

Bipolär sjukdom innebär att du svänger i stämningsläge, du är ibland deprimerad, ibland manisk, det vill säga överdrivet energisk och upprymd. Maniska och depressiva symtom kan förekomma samtidigt, det kallas blandepisod.

Vad är bipolär sjukdom typ 2?

  • Bipolär sjukdom typ 2 innebär episoder av depressioner och hypomanier. En hypomani är inte lika intensiv som en mani och är också mer varierande i tid. Depressionerna är återkommande, långa och svåra med kortare och lindrigare uppåt perioder, så kallade hypomanier.

Har du utvecklat bipolär sjukdom?

  • Orsaken till att du utvecklar bipolär sjukdom beror både på arv och miljö. Arvet har större betydelse än vid många andra psykiska sjukdomar, men även yttre saker kan påverka din känslighet att utveckla bipolär sjukdom. Stressande livshändelser kan utlösa sjukdomen.

Vad är bipolär typ 3?

  • Bipolär typ 3 Personer som drabbats av bipolär typ 3 lider av svåra depressiva perioder framför allt. Det som däremot kännetecknar typ 3 är att när personen får antidepressiva läkemedel går personen över i hypomani, vilket alltså inte sker vid vanliga depressioner.

Relaterade inlägg: