Vilken BUP tillhör jag?

Innehållsförteckning

Vilken BUP tillhör jag?

Vilken BUP tillhör jag?

Det enklaste sättet att kontakta bup är oftast att ringa den närmaste bup-mottagningen. Men du kan söka dig till vilken mottagning du vill i hela Sverige. Här kan du söka fram bup-mottagningar i alla regioner. En del mottagningar har ett kontaktformulär som du fyller i.

Vad är BUP linjen?

E-post: BUP-linjen är en länsövergripande enhet som tar emot alla nya ärenden till barn- och ungdomspsykiatrin i Region Norrbotten, genom telefonrådgivning, remisser och egenvårdsbegäran. En första bedömning utförs på remisskonferens eller per telefon när patient eller förälder ringer.

Vad är första linjens psykiatri?

Våra Första linjen-mottagningar erbjuder hjälp i ett tidigt skede vid lindrigare psykisk ohälsa hos barn och unga mellan 6 till och med 17 år. Du som är ung, och du som är förälder till någon ung som mår psykiskt dåligt, kan vända dig till oss vid symtom som: Ängslan och oro.

Hur skriver man remiss till BUP?

Till dig som är remittent BUP ställer inte krav på att en specifik profession ska remittera men för att acceptera remissen måste det framgå en psykiatrisk frågeställning och en beskrivning om varför barnet eller ungdomen är i behov av bedömning inom specialistnivå (BUP).

Relaterade inlägg: