Vad behöver man för att bli elevassistent?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att bli elevassistent?

Vad behöver man för att bli elevassistent?

blir du elevassistent En passande utbildning är samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap där du får lära dig om hur människor fungerar och agerar i olika situationer. På barn- och fritidsprogrammet får du grundläggande pedagogiska kunskaper som du kommer att behöva som elevassistent.

Vill plugga till elevassistent?

Elevassistent är en yrkesutbildning på 1300 poäng. I utbildningen får du kunskaper för att vara ett extra stöd till elever i skolan. Du lär dig hjälpa eleven att hitta individuella lösningar för att eleven ska kunna tillgodogöra sig kunskap.

Vad kan man jobba som elevassistent?

Elevassistentens uppgift är att stödja elever i undervisningen och i den övriga skolgången. Man kan arbeta med enskilda elever, i hela klasser eller fritidsgrupper. Arbetet kan vara givande för den som vill arbeta med barn, men ställer också krav på personliga egenskaper och kompetens hos de som arbetar inom yrket.

Vilken A kassa elevassistent?

Om du är yrkesverksam som Elevassistent inom Socialt arbete så finns det ett antal olika a-kassor att välja på. Gå igenom nedan kontrollfrågor och se vilken a-kassa som passar in bäst. Kontaktuppgifter till respektive a-kassa finner du via startsidan, länkarna som visas nedtill eller i menyn upptill.

Relaterade inlägg: