Vad kan man göra med en stubbe?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra med en stubbe?

Vad kan man göra med en stubbe?

Din hemmagjorda stubbe kan du använda till allt från soffbord till små avlastningsbord. Har du stora stubbar kan du precis som här sätta hjul under för att göra dem mer mobila.

Var slänger man stubbar?

Stubbar (rotverk) Stubbar sorteras separat på Må återvinningscentral, men du som besöker någon av våra övriga återvinningscentraler bör fråga personalen hur stubbar ska sorteras.

Vad kostar det att slänga stubbar?

Verksamhetsavfall
Typ av avfallPris ex moms
Stubbar1 950 kr/ton
Slam från fettavskiljare1 300 kr/ton
Oavvattnat slam1 100 kr/ton
Matfett och matolja2,50 kr/kg

Vem tar emot stubbar?

Stubbe | Sysav – tar hand om och återvinner avfall.

Hur bevara stubbe?

Hej! Har också haft en stubbe, det är viktigt att man inpregnerar sågytan ordentligt med nåt bra medel (typ Cuprinol, tjära, etc.) samt petar bort ev. bark som finns kvar annars vill det gärna börja ruttna i fukt som samlas bakom barken (samt insekter som gillar att bo och äta där).

Kan man köpa en stubbe?

Du behöver inte ens hyra en dyr stubbfräs. Nu är den svenska innovationen stubbskorstenen här! Enkelt och säkert ser den till att du får njuta av en sommar med en stubb- och snubbelfri gräsmatta. Den svensktillverkade Stubbskorsten är lätt och säker att använda och kan användas till många stubbar.

Vart slänger man trädgårdsavfall?

Det finns olika möjligheter för dig att ta hand om ditt trädgårdsavfall. Du kan kompostera det själv hemma i trädgården, köra det till en av kommunens återvinningscentraler eller till ett ris- och kompostupplag, eller beställa ett abonnemang för hämtning av trädgårdsavfallet.

Var slänger man blommor?

Avfall från trädgården kan också lämnas på kommunens återvinningscentral. I vissa kommuner kan man beställa ett särskilt kärl för trädgårdsavfall, som töms på samma sätt som den vanliga soptunnan. Komposeringstips hittar du i länkarna till höger. En del, så kallat invasiva, växter ska dock inte läggas i komposten.

Får man gräva ner stubbar?

Kör du bort stubbarna själv till kommunens återvinning är det gratis, men företag måste betala för deponering av dessa på samma ställe. Alternativet att gräva ner stubbarna på tomten kommer vi själva att använda.

Relaterade inlägg: