Vad göra med trolldeg?

Innehållsförteckning

Vad göra med trolldeg?

Vad göra med trolldeg?

Fjärilar i trolldeg

  1. När du vill göra fjärilar är det bästa att använda klassiska plåtformarna eller kakstansar som nu finns i många hobbybutiker (de här kommer från Panduro). Men det går också bra att skära ut den på frihand.
  2. Måla med hobbylack.

Vad kan man göra av Porslinsdeg?

Salt porslinsdeg (trolldeg som är lättare att bygga på höjden) Jag har blivit besatt av denna deg! Det är en trolldeg med extra mycket salt som gör det lättare att bygga på höjden och göra skulpturer utan att degen faller ihop. När degen varit i ugnen blir den nästan som porslin!

Vad kan man göra med Lufttorkande lera?

Skapa gulliga små figurer med Pearl Doug - lufttorkande lera. Här behövs bara fantasi, leran behöver nämligen inte brännas för den är självhärdande....Gör så här

  1. 1 Knåda leran.
  2. 2 Forma och skapa figurer.
  3. 3 Låt lufttorka.
  4. 4 Klart!

Vad gör saltet i Trolldeg?

Den är inte giftig, men innehåller mycket salt, vilket gör den osmaklig och förhindrar att barnen äter upp degen. Trolldeg består av vatten, salt och mjöl (normalt i proportionerna 1/1/2), och färgsätts ibland med karamellfärg eller andra livsmedelsfärgämnen.

Kan man lacka trolldeg?

Om du vill spara dina konstverk, torka dem i ugnen i 100 grader i ca 1 timme, låt dem gärna stå i rumstemperatur över natten. Små figurer går fort att härda i ugnen, och de går bra att måla så fort de svalnat. Måla figurerna med hobbyfärg, dekorera och lacka gärna med klarlack.

Relaterade inlägg: