Vilken salva är bäst mot ringorm?

Innehållsförteckning

Vilken salva är bäst mot ringorm?

Vilken salva är bäst mot ringorm?

Ringorm behandlas som regel med svampdödande salva. Om salvan inte hjälper kan du ibland behöva receptbelagda läkemedel. Vid svåra eller särskilt utbredda besvär kan det krävas ett odlingsprov från hudutslagen för att säkerställa diagnosen.

Hur länge smittar ringorm?

Inkubationstiden för ringorm är cirka 4-10 dagar. Trichophyton rubrum är den vanligaste orsaken till ringorm. Infektion framträder efter direktkontakt med smittad individ eller djur, eller sekundär smitta från annan kroppslokal såsom hårbotten, fötter eller naglar.

Vad kan man använda mot ringorm?

För de flesta fungerar behandling med svampdödande kräm på utslagen och en bit utanför utslaget. Vid utbredd infektion eller infektion i hårbotten kan du behöva ta receptbelagd medicin i form av tabletter. Behandling mot ringorm verkar snabbt och effektivt, så smittrisken efter behandling är väldigt låg.

Kan man behandla ringorm med pevaryl?

Pevaryl används vid behandling av svampinfektioner i huden. Pevaryl kräm är lämplig för behandling av samtliga svampinfektioner i huden, oavsett typ eller plats.

Hur länge behandla ringorm?

Det finns olika sorters medicin som en läkare kan skriva ut för att behandla ringorm. När infektionen uppträder på huden används normalt en salva som smörjs på den infekterade huden. Beroende på vilken salva som används kan den behöva användas mellan en till fem veckor.

Är ringorm smittsam?

Ringorm kan smitta från husdjur, som katt, marsvin och kanin. Oftast har det smittade husdjuret symtom som klåda och hårlösa fläckar. Smittan kan även spridas från människa till människa. Ringorm kallas också tinea corporis.

Relaterade inlägg: